Toimitusjohtajan ei tarvitse enää Lukossa tietää kaikesta kaikkea - "Onhan Timon rooli ollut kaoottinen"

Timo Rajala on työskennellyt Lukon toimitusjohtajana kesästä 2007 lähtien. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Tammikuussa Lukko tiedotti ensin päävalmentajansa Pekka Virran jatkosopimuksesta. Pari päivää myöhemmin oli seuran organisaatiouudistusten vuoro.

Lukon liiketoiminta on lohkottu nyt neljään eri osa-alueeseen, joista jokaiseen on nimitetty vastuuhenkilö. Osa-alueet ovat urheilu, markkinointi ja tapahtumat, myynti ja toimistopalvelut sekä ravintolaliiketoiminta.

Urheilujohtaja Kalle Sahlstedt vastaa urheilusta, Mikael Eklöf markkinoinnista ja tapahtumista, Mika Laaksonen myynnistä ja toimistopalveluista ja Rami Kurki ravintolaliiketoiminnasta.

Nelikko muodostaa Lukon johtoryhmän, jota vetää toimitusjohtaja Timo Rajala. Rajala vastaa Rauman Lukko Oy:n kokonaisuudesta ja vetää johtoryhmän kokoukset.

Organisaatiomalli on ollut käytössä vuoden alusta.

– Valta ja vastuu kulkevat nyt samoissa käsissä, Lukon puheenjohtaja Ari Salmi kuvailee.

Omassa asemassaan Salmi näkee tärkeimmäksi tehtäväkseen toimitusjohtajan sparraamisen. Hänen pitää luoda olosuhteita, jotta toimitusjohtaja eli Timo Rajala voi onnistua työssään.

Salmi tietää hyvin, että Rajala on saanut vuosien aikana paljon kuraa niskaansa.

– Jos joku liukastuu, se on Rajalan vika, Salmi heittää.

– Se meni jo ihan liiallisuuksiin. Hän on monta kertaa joutunut tikunnokkaan jonkun muun ihmisen laiminlyönnin takia, mutta mun mielestäni hän on kantanut sen suht mukisematta. Ei hän ole sitä lähtenyt ikinä minnekään ulisemaan.

Salmi ei väitä, että Rajala olisi virheetön ihminen. Mutta:

– Onhan se Timon rooli ollut kaoottinen. Hänen on vuorollaan pitänyt olla ravintolatoiminnan, urheilupuolen ja markkinoinnin ekspertti. Nyt organisaatiota on rakennettu toiseen suuntaan.