Tekeekö Pyörälä kiekkohistoriaa? - "Hyvältä kai se kuulostaa..."

Mika Pyörälä kuului ehdottomaan leijonaeliittiin isänpäivän Kanada-ottelussa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto
 
Karjala-turnauksen leijonarungossa oli paljon samaa, josta myös olympiajoukkue aikanaan helmikuussa kasataan. Näiden viiden kentällisen ulkopuolelta kisakoneeseen on tyrkyllä vain kourallinen pelaajia.
 
Eräs vahvasti olympialipun syrjässä kiinni olevista on päävalmentaja Lauri Marjamäen luottohevonen Mika Pyörälä. 36-vuotias Pyörälä oli tämän porukan vanhin pelaaja rapiat kaksi kuukautta kapteeni Lasse Kukkosta vanhempana.
 
Mikäli Pyörälä kisoihin valittaisiin, hänestä tulisi Suomen kiekkohistorian vanhin olympialaisten ensikertalainen. Kisojen aikaan mittarissa on 36 vuotta ja seitsemän kuukautta. Pyörälää vanhempia pelaajia olympiajoukkueeseen tuskin mistään tupsahtaa.
 
- Hyvältä kai se kuulostaa... Kyllä mulla virtaa riittää, en tunne itseäni niin vanhaksi, Pyörälä virnisti.
 
SC Bernin hyökkääjä on pelannut tällä kaudella vain kymmenen ottelua seurajoukkueessaan. Sveitsin A-liigassa saa olla vain neljä ulkomaalaispelaajaa kerrallaan kokoonpanossa ja Bern pyörittää viiden ulkomaalaisen rinkiä.
 
- Jalat tuntuivat tuoreilta ja mukava oli päästä pelaamaan. Maajoukkuekomennukset piristävät aina, kolme syöttöpistettä sunnuntain 4-3 -Kanada-voitossa saalistanut Pyörälä tuumasi.
 
NHL:n poisjäänti viiden renkaan kisoista avaa mahdollisuuksia pelaajille, joita ei muuten olympiajäillä nähtäisi. Turnauksen taso toki laskee, mutta olympialaiset ovat aina olympialaiset.
 
- Vähän puskistahan tämä tuli, mutta on se tietysti pikkupojan unelma. Kaikki lyötiin likoon, toivotaan, että se riittää, kaksi laadukasta ottelua Helsingissä pelannut Pyörälä suunnitteli.
 
- Euroopassa on paljon nälkäisiä jätkiä, jotka haluavat kisoihin, hän lisäsi.
 
Kovasta kilpailusta huolimatta Pyörälä vakuutti, että viiden kentällisen voimin Helsingissä operoinut leijonalauma oli yhtenäinen poppoo.
 
- Jokainen kilpailee pelipaikasta, mutta kyllä me puhuttiin koko ajan joukkueesta ja viisikoista. Ei tässä hommassa sooloilemalla pärjää.