Teemu Ramstedtin mielestä "räkävoitto" HIFK:sta teki hyvää Lukolle - pelitavastakin palaveerattiin sarjatauolla

Helsingin IFK:n kohtaaminen Nordenskiöldinkadun perinteikkäässä jäähallissa lienee jokaiselle jääkiekkoliigan joukkueelle erityinen ottelu.

Voi vain kuvitella mitä se oli keskiviikkona Teemu Ramstedtille. HIFK-kasvatti kun palasi sinne mistä kaikki hänen jääkiekkourallaan alkoi, mutta ensimmäistä kertaa Rauman Lukon paidassa.

Tutussa ympäristössä, perheen ja ystävien edessä ja vanhoja pelikavereita vastaan pelaaminen sai Ramstedtin tunteet pintaan. 

- Tunnetta oli vähän enemmän kuin muualla. On oma fiiliksensä tulla tähän halliin pelaamaan, koska täällä on kuitenkin kasvanut tähän lätkään. Ei koskaan tiedä, jos se oli vaikka viimeinen peli tässä hallissa. Lähdin nauttimaan jokaisesta hetkestä, Ramstedt sanoi.

Ramstedt on itse nostanut blogikirjoituksessaan esiin sanonnan, että maali HIFK:ta vastaan Nordiksella vastaa kolmea maalia muualla. Nyt hän sen tietää, veivattuaan jatkoajalla Lukon 1-0-voittomaalin. 

Ramstest noudatti urheilun kirjoittamatonta sääntöä, eikä tuulettanut osumaansa vanhaa seuraansa vastaan. Naama peruslukemilla hän pysyi myös haastattelussa pelin jälkeen. 

- Kyllä se varmaan vähän keskivertoa paremmalta tuntui, totta kai, hän hymähti.

Molemmat joukkueet olivat maajoukkuetauolla hioneet kuvioitaan sen verran tehokkaasti, että avopaikoilla ei ottelussa herkuteltu. SIlti ainakin Lukon peli oli ottanut askelia eteenpäin.

- Meillä on ollut vaikeita vaiheita, joten siinä mielessä tällainen tavallaan räkävoitto oli jengille iso voitto henkisesti. Ei täältä kuitenkaan kauhean helppo hakea pisteitä, Ramstedt muistutti.

Lukko onnistui varsinkin aluksi hidastamalla, alaspäinkin kiekottelemalla pitämään pelin komennossaan. Peliin vaikutti palanneen tuju annos kiekkokontrollia, josta Virta tuli Kuopiossa kuuluisaksi. 

Lukko piti omissa nollan, eikä maalivahti Kaapo Kähkösen tarvinnut torjua kuin maltilliset 25 kiekkoa, mutta toisaalta Kevin Lankinen toisessa päädyssä selvisi puolella siitä. 

- Tiesimme, että HIFK on kovassa tikissä ja koitimme rytmittää peliä. Saimmekin rytmitettyä ja ihan riittävän määrän ylivoimaa, mutta toivoisin, että saasimme edelleen enemmän laukauksia ja kiekkoa maalille asti, Lukon päävalmentaja Pekka Virta sanoi. 

Esimerkiksi HIFK:n puhuttua alkurynnistystä, jossa kotijoukkue tulee kovaa päälle ja laidat ryskyvät, ei nähty. HIFK:n Lennart Petrell myönsi, että Lukko onnistui jopa vähän yllättämään vastustajansa. 

- Olemme tottuneet siihen, että Lukolla laitahyökkääjät ampaisevat nopeasti pystyyn ja sinne heitellään rännikiekkoja ja muita. Minua jopa yllätti, että Lukko lähti pelaamaan noin hitaasti, Petrell pohti Helsingin Sanomien mukaan. 

Virran mukaan joukkue keskusteli olympiatauolla, millä pelityylillä kevät olisi mahdollisimman pitkä. Aivoriihen lopputuloksena näyttäisi olevan päätös pitää jälleen rohkeammin kiekkoa ja pyrkiä tiivin viisikon voimin sekä kiekon kera maalipaikoille.

Voiton tuoma itseluottamus sekä hyvä puolustusalueen kamppailupeli ja nopeat kiekonriistot luonnollisesti auttavat Lukkoa hyvään hyökkäyspeliin. 

- Teimme päätöksen siitä, miten pelaamme ja kaikki sitoutuivat pelaamaan sillä tavalla. Pidimme palaverin, jossa sai sanoa, jos joku on sitä mieltä, että pelityyliä vaihtamalla meidän mahdollisuutemme paranevat. Siihenkin olen aina valmis, Virta kertoi. 

- Ei tämä spekuloimalla parane, eikä koko ajan negaa kaivamalla. Sitä tulee ihan riittävästi, kun tässä on koko ajan tietäjää ympärillä. Mutta ei se mitään, joukkue sentään nauttii pelaamisesta.