Teemu Kivihalmeen ammattilaisura alkoi parhaalla tavalla: "Jatkuvat kylmät väreet päällä"

Teemu Kivihalmeen ammattilaisura alkoi kultaisesti. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Teemu Kivihalmeen ammattilaisura alkoi kultaisesti. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Isänsä kotimaahan kaukaiseen pohjolaan Yhdysvalloista täksi kaudeksi siirtynyt amerikansuomalainen Teemu Kivihalme aloitti ammattilaisuransa parhaalla mahdollisella tavalla: kultamitali kaulassa.

Fiilikset olivat mestaruuden ratkettua katossa.

- Tämä on aivan fantastista. Minulla on jatkuvat kylmät väreet päällä, ei tällaista unohda varmasti ikinä. Aivan käsittämättömät fiilikset, tätä on vaikea kuvailla, Kivihalme kertoi.

Kivihalme opiskeli kolme vuotta Colorado Collegessa, ennen kuin päätti ajan olevan kypsä ammattilaisuran aloittamiselle. Silti tällainen aloitus uralle ei ollut odotuksissa.

- En rehellisesti sanottuna uskaltanut odottaa tätä. Tietenkin se oli toiveissa, mutta ihan alkuun toivoin vain saavani pelipaikan Liigasta. Nyt kun kultamitali on kaulassa, niin onhan tämä aivan uskomatonta, Kivihalme sai sanottua.

- Eihän tätä parempaa tapaa aloittaa ammattilaisuraa olekaan. Suoraan mestariksi, aikamoista.

Kivihalmeen mestaruusjuhlat alkoivat jo muutamaa sekuntia ennen pelin päättymistä Kärppien vaihtopenkillä, kun puolustaja ei näyttänyt pysyvän housuissaan.

- Hypin ylös ja alas, tuijotin pelikelloa ja pelikavereitani, enkä oikein tiennyt mitä tehdä. Huusinkin siinä jotain, mutta en muista enää mitä, Kivihalme nauroi.

Kärppien joukkueessa on kokeneita mestaruusjuhlijoita useampiakin, mutta Kivihalmeelle mestaruus on uran ensimmäinen. Odotettavissa on silti railakkaat mestaruusjuhlat.

- Juhlat alkavat varmasti heti kun pääsemme pukukoppiin. Näistä tulee unohtumattomat pari päivää!, Kivihalme päätti.