Tapparan Jasu aamujäillä: Pelitahti on niin tiivis, että kun aamulla herää, heti saakin jo heti vetää pelipaitaa päälle

Juhani Jasu ja Mikko Lehtonen sotkeutuivat puolivälierien tiimellyksessä toisiinsa. Koko ottelusarjoissa Tappara ei ole ollut jaloissa, Kirvesrinnoilla on otteluparissa 3–1-johto ja katkon paikka Hakametsässä keskiviikkona. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Katkon paikka on pudotuspeleissä aina oma maailmansa, niin kuin yksi kiekkoilun kliseistä kuuluu.

– Ei se muuta mitään, eikä tässä tunnu siltä, että olisi jotekin erilainen asetelma illan otteluun. Kun pelataan tiiviillä tahdilla, ajatukset siirtyvät edellisen pelin jälkeen aika nopeasti seuraaviin peleihin ja ihan simppeleihin juttuihin. Kokonaiskuvaa tai ottelusarjan tilannetta ei tule mietittyä, Tapparan Juhani Jasu pohti keskiviikon aamujäiden jälkeen.

Tapparan keskiviikon aamujäillä ottelusarjan asetelman saattoi aistia siitä, että kirvesrintojen tekeminen oli kaikilla mittareilla äärimmäisen keskittynyttä.

Muita eroa oli ainakin kaukalon laidalle vaikea huomata.

– On ehkä vähän myytti, että katkopeli olisi jotenkin erilainen. Ainoa asia, joka muuttuu on se, että vastustaja lyö ihan kaiken peliin, kaikki viimeiset rippeetkin. Ei se johtavan joukkueen ajatuksia hirveästi muuta, Jasu vahvistaa.

Joka tapauksessa asetelma on se, että tamperelaiset johtavat puolivälieräsarjaa KalPaa vastaan voitoin 3–1.

Viime kauden finaalijoukkueiden puolivälieräsarjasta ei välttämättä povattu etukäteen niin värikästä kuin on nähty.

– Yksittäiset tilanteet, jäähyt ja jotkin muut tilanteet luovat tietynlaista lisäväriä. Pari ensimmäistä ottelua olivat kieltämättä värikkäitä, mutta tuo edellinen oli tietyllä tapaa jo kliinisempi, Jasu arvioi.

Tappara haki maanantaina 3–0-vierasvoiton sangen määrätietoisen ja – Jasua lainaten – kliinisen esityksen jälkeen. 

Tappara onnistui tukkimaan keskialueen tiivistäkin tiiviimmällä träpillä, ja myös oman alueen määrätietoinen puolustuspeli piti KalPan poissa laatuluokan tekopaikoilta.

Illan ottelussa nähdään kokoonpanomuutos, kun Henrik Haapalaa ei ole ilmoitettu pelaavaan kokoonpanoon. Aamujäillä Haapala viiletti toki normaaliin tapaan muun joukkueen mukana.

Rotaatiossa Markus Nenonen nousee nyt kolmosketjuun, Jasu saa nelosessa laidoilleen Teemu Nurmen ja Joona Luodon, joka nousee pelaavaan miehistöön katsomosta.

Tapparan ja KalPan kohtaaminen jo puolivälierissä merkitsee samalla sitä, että jompi kumpi finalisteista jää tänä keväänä ilman mitalia. Pelaajille "finaaliuusinta" ei ole tuonut sen suurempaa värinää tai tärinää.

– Ei se viime kauden finaaliasetelma ole kaukalossa kauheasti näkynyt. Niin se aina menee, on pelaajistossa tai valmennuksessa paljon vaihtuvuutta tai vähemmän, Jasu puntaroi.

Vaikka ajatukset eivät ole iltaa pidemmällä, Tapparankin leirissä tiedetään se tosiasia, että välieräpaikan varmistuminen jo keskiviikkona toisi pelaajille pienen pääsiäisloman – tai ainakin vapaata peleistä.

– No joo, se on totta. Aika tiiviillä tahdilla näitä nyt pelataan. Meillä oli ennen pleijarien alkua 10–11 päivän odotteluaika, ja nyt ohjelmaan on merkitty seitsemän peliä 11 päivään. 

– Vaikka en tarkalleen tiedäkään yleisön ajatuksista, voisi kuvitella, että inasen löysempi ohjelma sopisi myös katsojille, Jasu epäilee.

Pelaajan ajatukset Lukko-kasvatti tietää täsmälleen.

– Onhan tämä tahti niin tiivis, että kun aamulla herää, niin saakin jo heti vetää pelipaitaa päälle, sentteri sanoo ja väläyttää päälle tutuksi käyneen tavaramerkkihymynsä.