Tappara ulosti ulkomaalaisvahvistuksen – Hamilton palaa SaiPaan

Ohi meni. Curtis Hamilton ehti kantaa Tapparan värejä vain viidessä ottelussa. Peliaika jäi hajaminuutteihin, tehot kokonaan uupumaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tapparassa viisi ottelua pelannut Curtis Hamilton siirtyy SaiPaan. Isokokoinen kanadalaishyökkääjä on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen lappeenrantalaisseuran kanssa.

SaiPa on Hamiltonille tuttu seura, sillä viime kaudella SaiPassa Hamilton teki 43:ssa ottelussa tehot 14+13=27. Siirtoajan viimeisenä päivänä Hamilton siirtyi yhdessä Per Savilahti-Naganderin kanssa Turkuun. TPS:ssä Hamilton ehti ennen loukkaantumistaan pelata kaksi ottelua tehden niissä yhden maalin.

Uudenvuodenpäivänä Tapparan kanssa sopimuksen tehnyt Hamilton pelasi viisi ottelua tamperelaisten riveissä ilman tehopisteitä. Peliaika jäi vähäiseksi, Hamilton oli kentällä keskimäärin vain 8.21 minuuttia ottelua kohden.

Hamilton on SaiPan mukana ja harjoitusvahvuudessa jo tänään.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksan mukaan SaiPa on etsinyt laadukasta hyökkääjää jo pidemmän aikaa.

- Tuttu kaveri, jonka suuri osa pelaajista tuntee. Hänen avut ovat kahden suunnan pelaamisessa ja hän taitaa myös maalinteon. Curtis on sopiva tyyppi joukkueeseen niin pelaajana kuin ihmisenä, Tuomenoksa kehuu.

26-vuotias Hamilton on NHL-seura Edmonton Oilersin toisen kierroksen varaus vuodelta 2010 ja miehen tilille on kertynyt NHL:ssä yksi ottelu varausseuransa paidassa ilman tehopisteitä.