Tappara-sankari Järvisen yksinkertainen resepti Kärppien kaatoon: "Syödään huomennakin samaa ruokaa"

Jan-Mikael Järvinen kärkkyi irtokiekkoja sukunimikaimansa Matin ajaessa Veini Vehviläisen vartioimalle maalille. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Jan-Mikael Järvinen kärkkyi irtokiekkoja sukunimikaimansa Matin ajaessa Veini Vehviläisen vartioimalle maalille. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tappara otti ensimmäisen kiinnityksensä kauden 2017-2018 Suomen mestaruuteen loppuottelusarjan neljännessä kamppailussa Hakametsässä.

Ottelu päättyi kotijoukkueen 2-0-voittoon, ja yksi kirvesrintojen sankareista oli voittomaalin alustanut sentteri Jan-Mikael Järvinen. Tapparan resepti ottelusarjan kääntämiseen oli selkeä.

- Oli riittävä väärä vauhtia ja tunnetta. Sitä kautta jokainen pelaaja sai lisää voimaa edellisiin otteluihin verrattuna, Järvinen selvensi.

- Kun lankkua pitkin kävelee, niin se yhdistää joukkuetta vielä lisää. Siitä kaivetaan se lisävoima myös huomiselle. Nyt on nähty mitä se vaatii, että homma toimii.

Ottelun voittomaali syntyi jo toisen erän alkupuolella, kun Järvinen tarjoili komean poikittaissyötön Jere Karjalaiselle, jonka laukaus upposi etualakulmaan. Tilannetta edelsi Järvisen näyttämä pyörähdys hyökkäyskulmassa, jossa Kärppien ruotsalaishyökkääjä Nicklas Lasulta menivät kirjaimellisesti jalat alta.

- Siinä tuli pikkuchippi päätyyn, ja Lasun kanssa sinne sitten aika vauhdilla mentiin. Ajattelin siinä, että jotain pitää keksiä, että sieltä pääsee poiskin. Onneksi en sitten jäänyt ihan rätiksi laitaan ja pääsin kiertämään pois, Järvinen kertasi maalin syntyä edeltänyttä tilannetta.

- Jere oli siinä samalla haistellut sitten hyvin painottoman puolen ja pelasi itsensä vapaaksi. Ja hyvä siinä oli syöttää, jos se olisi katkennut niin se olisi ollut poikittaissuuntainen syöttö, eikä siis mitään sen suurempaa hätää. Hyvä haistelu Jereltä.

Olisi varmaan pitänyt vaan olla hiljaa. Aika hyvin se nasahti kuitenkin.

Toinen ottelussa puhuttanut tilanne Järvisen kohdalla oli toisen erän loppupuolella nähty kaksiminuuttinen sukeltamisesta, jonka pirkkalalainen sai otettuaan kanukkipakki Shaun Heshkan mailan käsilleen. Myös Heshkalle tuomittiin tilanteesta rangaistus.

- Siinä nasahti aika hyvin Heshkan maila suoraan sormeen, ja tuli sellainen reaktiomainen "Ai saa..." -huuto, ja siitä vissiin sain jäähyn sitten kun näytin että sattuu. Olisi varmaan pitänyt vaan olla hiljaa. Aika hyvin se nasahti kuitenkin.

Yksi finaalisarjan erikoisuuksista on tähän asti ollut se, että kumpikaan joukkue ei ole onnistunut vielä kertaakaan ylivoimalla. Tappara kaatoi välierissä TPS:n nimenomaan tehokkaalla ylivoimapelillä, mutta Kärppiä vastaan on ollut vaikeampaa.

- Totta kai ylivoimalla täytyisi tulla tulosta. Tänään oli muutamia hyviä paikkoja siinä jo. Pienestä se on kiinni, nyt aletaan nähdä että mikä toimii, ja mitä siihen pitää tuoda lisää, Järvinen mietti.

- Kärpät pelaa tosi pienellä boksilla siinä, ja he blokkaavat hyvin kuteja. Siihen täytyy keksiä vielä jotain pientä lisää. Tänään päästiin jo tykittämään aika paljon, niin eiköhän se kohta ala mennä sisäänkin.

Finaalisarja jatkuu heti huomenna tiistaina Oulun Raksilassa, jossa mestaruus on jälleen katkolla Kärpille. Oululaiset lentävät kotiinsa jo tänään, Tappara matkaa pohjoiseen omalla charter-koneella huomenna. Tiistain resepti näätäeläinmuhennokseen on tiedossa.

- Tässä on ainakin aika hyvät ainekset. Laitetaan ne lautaselle ja syödään huomennakin samaa ruokaa, samoilla eväillä vaan eteenpäin, Järvinen päätti.