Tappara-sankari Järvinen ei juhli välierävoittoa: "Yksi olut saunassa ja kotiin"

Jan-Mikael Järvinen oli välieräsarjan ratkaisseessa ottelussa Tapparan avainpelaaja. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Jan-Mikael Järvinen oli välieräsarjan ratkaisseessa ottelussa Tapparan avainpelaaja. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tappara eteni maanantai-iltana kuudetta kertaa peräjälkeen liigafinaaleihin, kun se kaatoi TPS:n kotikaukalossaan jatkoerässä maalein 6-5. Illan sankari oli tehopisteet 1+2 merkkauttanut sentteri Jan-Mikael Järvinen.

Ensimmäisen kerran Järvinen sai nimensä pöytäkirjaan, kun hänen lättysyöttönsä tavoitti alivoimaneliön läpi Sebastian Revon lavan, josta kiekko löysi tiensä komeasti takayläkulmaan. Maali oli 3-3-tasoitusosuma.

- Kerrankin tippui lapaan, ja "Sebultakin" lähti ilmiömäinen laukaus siihen, Järvinen kuvailee.

- Hänellähän on äärettömän hyvä laukaus.

Järvinen järjesti itse seuraavan osuman, kun hän karvasi kiekon TPS-puolustukselta ja karkasi läpiajoon toisen erän lopulla. Komeiden veivien jälkeen kiekko löytyi Oskari Setäsen selän takaa. Ohjeet harhautukseen tulivat yllättävältä taholta - Tapparan kakkosvahti Christian Heljangolta.

- Alkulämpöjen jälkeen "Krisu" sanoi, että jos pääset läpi niin siellä kyllä länget aukeaa. Yritin sitten siinä alkulämmöissä Krisulle sitä, eikä se mennyt, niin puhuimme että taitaa olla parempi kiertää, Järvinen selittää.

- En tiedä sitten minkä takia satuin juuri tänään läpi pääsemään. Se harhautus tuli ihan selkäytimestä.

Alkoi olla sen verran happoa jaloissa pitkän vaihdon jälkeen, että piti jotain keksiä

Kolmannen ja ratkaisevan kerran Järvisen taitoja saatiin todistaa jatkoerässä, kun hänen kääntölämärinsä paluukiekosta kapteeni Jukka Peltola iski voitto-osuman.

Järviseltä harvemmin nähdään lyöntilaukauksia, mutta puolentoista minuutin vaihdon jälkeen piti löytää nopea ratkaisu.

- Alkoi olla sen verran happoa jaloissa pitkän vaihdon jälkeen, että piti jotain keksiä, Järvinen sanoo.

- Ja kun tiesin vielä, ettei se rystyllä kuitenkaan mihinkään mene, niin kokeilin sitten tuommoista.

Vaikka Tappara tiputti runkosarjassa paremmin sijoittuneen TPS:n suoraan neljässä ottelussa, on kirvesrinnoillakin silti parannettavaa reilun viikon päästä alkaviin finaaleihin.

- Tulihan meillä tänäänkin virheitä ja heikompia jaksoja, mutta onneksi ei niihin kaaduttu. Toisaalta se on ihan hyvä, että vielä on parannettavaa. Tässä on vielä matkaa jäljellä, niin on myös jotain mitä parantaa.

Vaikka loppuottelusarjan alkamiseen on vielä aikaa, ei välieräsarjan voittoa aiota juhlia sinioranssien leirissä kuin pienimuotoisesti.

- Eiköhän jokainen yhden oluen ota saunassa, ja siitä sitten kotiin. Kaikki kuitenkin ymmärretään se mikä tässä on tärkeintä. Ei tässä kannata vielä juhlia, kun mitään ei olla vielä voitettu.

Välierien toinen ottelusarja Kärppien ja HIFK:n välillä on tasatilanteessa 2-2, ja sitä on siis jäljellä vielä ainakin kaksi ottelua. Järvinen ei kuitenkaan aio kääntää TV:tään kyseiselle kanavalle.

- Kyllä tässä on niin paljon kiekkoa, että ei kyllä kauheasti jaksa enää katsella. Valmennus varmasti katselee niitä enemmän, ja kertoo sitten meille oleelliset asiat, Järvinen päättää.