Tappara-pakki Aleksi Elorinne: "Turha selitellä"

Tappara lipui torstain tappion myötä finaalisarjassa jo 0-2-tappioasemaan Kärppiä vastaan. Kirvesrintojen puolustaja Aleksi Elorinne näki kuitenkin pelissä jo positiivisia merkkejä.

- Ihan hyvä lähtö meiltä peliin. Lukuunottamatta sitä toisen erän ekaa kymppiä, niin tämä oli meiltä itse asiassa hyvä ja ehjä peli. Peli oli paljon paremman näköistä verrattuna siihen Oulun peliin, nyt näytti siltä kuin pitääkin. Vähän liian helppoja maaleja annettiin vaan vastustajalle tokassa erässä, Elorinne pohti.

Liekö jään vai finaalijännityksen ansiota, mutta Hakametsän torstai-illassa kiekko pomppi useammankin kerran flipperin lailla ympäriinsä. Elorinne ei kuitenkaan halua piiloutua huonon säkän taakse tappion syitä mietittäessä.

- Kiekko pomppii vähän joka tilanteessa, ja niissä pitää vain olla hereillä, ei niitä voi itse valita. Turha selitellä sillä että joku pomppi jonnekin, kaikissa tilanteissa pitää olla hereillä, Elorinne muistutti.

Lauantaina Oulussa on vuorossa finaalisarjan kolmas osaottelu. Vaikka Tappara onkin tehnyt loppuotteluissa toistaiseksi vain kaksi maalia, on seitsemän päästettyä maalia silti se tosiseikka, johon Elorinne haluaisi kiinnittää huomion.

- Kaikki lähtee puolustuksesta, siellä täytyy olla parempia ja pystyä auttamaan Domia (Hrachovina) parhaamme mukaan. Sitten kun se on kunnossa, niin lähdetään hyökkäyspäähän ja tehdään siellä parhaamme. Kaikki lähtee kuitenkin aina puolustuksen kautta.

Tappara oli edelliselläkin kaudella finaalisarjassa kahden voiton takaa-ajoasemassa KalPaa vastaan, mutta nousi kuitenkin lopulta mestariksi. Finaalisarjan tilannetta ei kuitenkaan sinioranssien ovien takana pukukopissa liiemmin mietitä.

- Mestaruus vaatii aina neljä voittoa, eikä ennen sitä tarvitse miettiä että montako voittoa on. Ainoa mitä tarvitsee tietää on, että lauantaina pelataan, ja lähdetään sinne hakemaan voitto, Elorinne päätti.