Tanskassa pistepörssin voittanut Toni Kallela palaa liigaan

Tällä kaudella Tanskan pääsarjassa Herning Blue Foxissa pelannut Toni Kallela palaa liigajäille. 25-vuotias hyökkääjä on solminut yksivuotisen sopimuksen Vaasan Sportin kanssa.

Kallelalla on allaan hurja kausi, sillä hän iski Tanskassa 50 ottelussa tehot 25+39=64 voittaen koko sarjan pistepörssin. Mies loisti myös ratkaisupeleissä, kun hän voitti pudotuspelien pistepörssin latoen 16 ottelussa seitsemän maalia ja 23 tehopistettä.

– Toni on taitava pelaaja ja nopea luistelija. Hän pystyy sekä maalintekoon että järjestämään paikkoja muille, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä analysoi Sportin tiedotteessa.

Kallela on Nivalan Cowboysin kasvatti, joka siirtyi jo nuorena KalPan junioreihin. Hän olikin juniorina lupaava pelaaja iskien kovia pistelukemia sarjatasosta toiseen. Kaudella 2011-12 hän voitti A-nuorten SM-liigan pistepörssin, kun Kallela keräsi 45 ottelussa huimat 75 tehopistettä.

Taitava laituri ei ole kuitenkaan löytänyt paikkaansa liigajäiltä. Hän on pelannut KalPan, Ässien, Ilveksen ja Tapparan riveissä yhteensä 105 liigaottelua saalistaen 28 tehopistettä.