Tanskan MM-kisat: Majoitukseen saa tuoda omat viinat

Tanskan MM-järjestäjät julkistivat leirimajoitustensa hinnat helmikuun alussa. 

Yöpyminen Herningissä on saatu sangen huokeaksi, sillä edullisimmillaan yö makuusalissa kustantaa vain 29 euroa yöltä. Summa sisältää myös aamupalan.

Perinteisessä kupoliteltassa (kooltaan 2 x 2 metriä ) vietetty yö maksaa 39 euroa hengeltä, mutta edellytyksenä on, että samassa teltassa pitää yöpyä kaksi matkailijaa. Jos ei käytä omaa makuupussia, se maksaa 21 euroa lisää.  Lienee syytä mainita, että teltat pystytetään sisätiloihin jäähallin kupeessa olevan messukeskuksen jättihalleihin.

Maistuisiko majoitus kupoliteltassa mutta sisätiloissa? Yö yhdeltä hengeltä maksaa 39 euroa. teltat on tarkoitettu kahden asuttaviksi. Retkituolin vuokra on 7,5 euroa kappaleelta. Kuva: JP Mikola

Muitakin vaihtoehtoja löytyy runsaanlaisesti.  

Tent house -nimellä markkinoitava jalustallinen telttamajoitus sopii ulkoilma-asumista arvostavalle. 

Ulkoleirintään pystytettävät harmaiden telttojen alla on lämmityksellä varustettu koroke. Teltassa on myös sähkö, joten kännykän saa ladattua samalla kertaa kuin kisakarkeloissa tyhjentyneet "omat akkunsa". Hintaa tälle yöpymiselle tulee 55 euroa per naama. Ulkoteltoissakin pitää asua kaverin kanssa eli yhden yön hinnaksi tulee telttakuntaa kohden 110 euroa.

Halliin rakennettavissa kevytrakenteisissa kopeissa asuminen maksaa huoneesta (budget tai standard) riippuen 49 tai 69 euroa per nuppi. Näissäkin pitää löytyä huonekaveri. Päältä avoimien koppien osalta ääneneristys saattaa vaatia herkkäunisilta korvatulppien käyttöä.

Kuten muissakin majoitusvaihtoehdoissa, aamupala sisältyy hintaan myös näissä vaihtoehdoissa. 

Järjestäjät korostavat, että jos haluaa varmistaa itselleen tutut naapurit, varaukset on syytä tehdä yhdellä kertaa. Jos näin ei toimi, naapurikseen voi saada kenet tahansa.