Tässä on todellinen tosifani: KooKoo-kannattaja Miika on nähnyt paikan päällä peräkkäin yli 400 ottelua

KooKoon nousu SM-liigaan kirkasti 401 seuran peräkkäistä ottelua paikan päällä nähneen Miika Pääkkösen, 22, harrastuksen.

Onnea Miika Pääkkönen, mitä sinulle merkitsee lukema 400?

– Se on tosi tärkeä. Ikinä en olisi voinut kuvitella, että saan tuollaisen määrän KooKoon peräkkäisiä otteluita nähdyksi. Lukema täyttyi ennen vuodenvaihdetta Helsingissä. Edellinen putkeni katkesi aikanaan Lempäälässä. Sekin oli silloin aika lailla samoissa määrissä. Olisin siis lähellä 800 peliä ilman yhtä väliin jäänyttä Mestiksen ottelua. Otteluohjelmat ja pääsyliput ovat tallessa kaikista otteluista. En ole laskeskellut, paljonko rahaa on kulunut. Menee mitä menee. Ei mikään harrastus ole ilmainen.

Reissusi on siis alkanut jo hyvän matkaa Mestiksen puolella vaikka siihen sisältyvätkin harjoituspelit?

– Alle kymmenen KooKoon peliä on jäänyt väliin siitä, kun noin 14-vuotiaana aloin käymään peleissä oikein kunnolla. Ekat matsini näin yhdeksän vuoden iässä. Isäpuoleni Markku Orava oli monta kertaa kuskina.

Miika Pääkkönen (vas.), Lauri Aitala, Olli Jyväsjärvi ja Teppo Karhu Joensuun Mehtimäellä jokunen vuosi sitten. Kuva: Miika Pääkkösen kotialbumi

Jos Kouvola unohdetaan, missä liigahallissa on paras palvelu fanin kannalta ja missä surkein?

– Sanoisin, että paras on Oulussa. Siellä on viimeisen päälle opastukset. Haluan aina seisoa peleissä. Surkeimmaksi sanoisin Kuopion. Vieraskannattajan kannalta kaikki on ihan retuperällä. Yleensä meille on rajattu alue sekä katsomossa että baarissa. Jos kaikista halleista saisi sanoa, olen syttynyt eniten Kajaanissa. Siellä on 22 peliä nähtynä. Nahkahanska sytyttää koko pienen hallin.

Miten stadilaisesta voi tulla KooKoon kannattaja?

– Muutimme Kouvolaan, kun olin seitsemänvuotias. Olin käynyt koulua vuoden Siltamäen ala-asteella. IFK tai Jokerit ei ollut tullut mieleenkään, vaikka olin jossain pelissä käynyt. Ei kukaan pakottanut niiden faniksi.

Miksi KooKoo eikä vaikkapa Kouvot, KPL tai MyPa?

– Kyllä mulle ovat tosi läheisiä kaikki Kouvolan seurat. Seuraan kaikkien pelejä.

Onko 400 peräkkäiseen peliin paikalle meneminen tavoitteellisuuden tulos vai enemmänkin sattuman kauppaa?

– Ei se mikään tavoite ole koskaan ollut. Ajatuksena oli tähän hommaan ryhtyessäni, että joukkueella olisi tukea kaikkialla. Kyllä varmaan 500 peliä putkeen pitää ainakin tavoitella, kun näin lähellä ollaan.

Pelaajat eivät kaukaloon kuumeessa hyppää. Oletko käynyt peleissä kuumeessa tai muuten sairaana?

– Aika montakin kertaa olen käynyt. Mestis-aikana mentiin Vaasaan. Mulla oli 39,6 astetta kuumetta edellisenä päivänä. Nukuin yön ja aamulla ajattelin, että buranan voimalla mennään. Ihan hyvin meni sekin reissu.

Montako parisuhdetta matkalla on mennyt?

– Rehellisesti ei yhtään, pelin takia. Tälläkin hetkellä olen onnellisessa parisuhteessa. Olen saanut tyttöystäväni innostumaan peleissä käymisestä. Perjantaina meitä on autollinen matkaamassa Hakametsään; Julia Eskelinen, Niko Väisänen ja Kyösti Mielonen.

Joko olet ajanut yhden auton vaihtokuntoon?

– Edellinen auto toimii ihan hyvin, mutta olen kyllä vaihtanut kerran uudempaan. Tällä kaudella on onneksi ollut usein muita innokkaita kuskeja. Olen hypännyt usein kyytiin. Olen ollut muutaman kuukauden työttömänä. Olin aiemmin päiväkodissa hommissa. Etsiskelen parhaillaan töitä.

Kummat ovat antoisampia, koti- vai vieraspelit?

– Vieraspelit, koska siihen tulee mukaan reissaaminen. Pääsee kokemaan erilaisia tunnelmia ja kotimatkoja.

Kuka on KooKoon kaikkien aikojen kovin pelaaja?

– Mikko ”Mamba” Mattila. Sydämessäni hän on KooKoo-legenda numero yksi. Arvio tulee vajaan kahden vuosikymmenen ajalta.

Mikä pelinumero pitäisi vetää seuraavaksi kattoon?

– Nyt pitää katsoa seinältä, 17!