Tallinder harmitteli huonoa tuuria taklaustilanteessa, mutta intoutui myös psyykkaamaan

Jere Sneck loukkaantui pahannäköisesti, kun Henrik Tallinder taklasi SaiPa-puolustajaa heti puolivälieräavauksen alkusekunneilla. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

TPS:n ja SaiPan välinen puolivälieräavaus piti sisällään paljon hienoa draamaa, mutta iltaan osui myös ikävämpi välikohtaus heti alkusekunneille.

Välittömästi kiekon pudottua keskiympyrään SaiPa-puolustaja Jere Sneck lähti kiekollisena etenemään laitaa pitkin. Punaviivan ylitettyään Sneck löi kiekon päätyyn. Samassa hän horjahti, ja pahimmalla mahdollisella hetkellä TPS:n järkälemäinen pakki Henrik Tallinderin taklaus osui huonossa asennossa olleeseen Sneckiin.

Itseään loukannut Sneck poistui kaukalosta eikä enää palannut Turkuhallin jäälle. Kiekkoareena ei saanut SaiPa-leiristä tietoa Sneckin tilanteesta. Tallinderille tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Ruotsalainen oli kollegansa kohtalosta harmissaan, mutta eri mieltä saamastaan tuomiosta.

–En allekirjoita sitä. Ymmärtääkseni hän kaatui juuri ennen osumaa. Taklaus oli puhdas. Aikomukseni ei todellakaan ollut satuttaa häntä, vaan mennä tilanteeseen, taklata ja pysäyttää hänet, kun hän oli lyömässä päätykiekkoa. Hän vain horjahti huonolla hetkellä ja sai osuman ilmeisesti olkapäähänsä tai kasvoihinsa. Siinä kävi huono tuuri, Tallinder analysoi tilannetta.

Tuomarilinja herätti muutenkin parranpärinää Turun illassa, mutta 4–3-jatkoaikavoitto ailahtelevan illan päätteeksi sai Tallinderin myhäilemään.

–Kadotimme otteemme ensimmäisen erän jälkeen. Sellaista sattuu kahden tasaisen joukkueen välillä, vaikka ei se tietenkään hyvä asia ole. He saivat tehdä liian helppoja maaleja, mutta me taistelimme, painoimme päälle ja tulimme tasoihin. Eric Perrinin 2–3-kavennuksen jälkeen momentum heilahti meille ja se ratkaisi ottelun.

Tallinder on vakuuttunut, että ottelun venyminen lähes 80-minuuttiseksi sataa TPS:n laariin. SaiPalla on allaan kolmeen otteluun venynyt sarja Pelicansia vastaan, TPS on huilannut puolitoista viikkoa.

–Mitä pidempi ottelu, sitä raskaammaksi peli muuttuu. Me olemme saaneet levätä, joten energiaa pitäisi olla. Se on meidän etumme. Tämän voiton jälkeen momentum on meillä, Tallinder lataa.

–Mitään pelillisiä yllätyksiä ilta ei tarjonnut. Tiesimme, että pelistä tulee vaikea. SaiPa on hyvä, työteliäs joukkue, jota vastaan maalintekopaikat on kovalla työllä ansaittava. Meillä oli tänään kärsivällisyyttä, ja pelasimme loppua kohden hyvin.

Luuletko, että TPS on nyt henkisestikin niskan päällä?

–En luule, vaan tiedän. Niin se vain on, kun voittaa, etenkin kun tulet kahden maalin takaa tasoihin ja ohi.

Kuinka tärkeää oli samalla sarjan suosikkina välttää altavastaajan yllätys heti avauspelissä?

–Suosikeista puhuminen on ylipäätään puhdasta sontaa, Tallinder täräyttää.

–Altavastaaja sanoo aina ne samat vanhat jutut. "Voi meitä parkoja, me olemme paljon pienempi seura pienemmästä kaupungista"...Kyllä me sen tiedämme. Ei se ole meille mikään uutinen, Tallinder psyykkaa.