"Tällainen viikonloppu on hieno" – TPS nälkäisenä kärkitaistoon

Petrus Palmu uskoo TPS:n olevna valmis lauantain kärkiotteluun. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto.

TPS kuritti perjantai-iltana Tapparaa ja nousi Kärppien rinnalla Liigan kärkipaikalle. Turkulaisten huippuviikonloppu jatkuu heti lauantaina, kun kärkijoukkueet kohtaavat Oulussa. Sarjataulukkoa ei TPS-pukukopissa ole tuijoteltu arjen kiireissä, mutta Palloseuran tehomiehenä perjantaina häärinyt Petrus Palmu vakuuttaa, että TPS haluaa olla sarjan kärkiryhmä myös lauantain jälkeen.

– Nyt vasta kuulin, että ollaan kärjessä. Totta kai se on hieno homma ja se tuo jokaiselle sen, että siellä halutaan pysyä. Nyt on kärkikamppailu Oulussa, hienoa päästä sinne tuollaiseen matsiin, Palmu pohtii.

Kärpille ei TPS-leirissä ole uhrattu ajatuksia ennen lauantaita. Hyvin latautunut turkulaisryhmä jätti Tapparan vaille mahdollisuuksia perjantaina. Palmun mukaan yksinkertainen suunnitelma onkin jatkaa samalla linjalla Raksilassa. 

– Vasta lauantaina palaverissa mietitään Kärppiä, mutta Tappara-peli oli hyvä. Kun pelataan suurin piirtein samanlaista jääkiekkoa ja ollaan rohkeita sielläkin, se tuo tulosta.

Keskiviikkona Tampereella Ilveksen vieraana kyläillyt Kärpät saa lauantaille lähtökohtaisesti pienen olosuhde-edun. Siinä missä kotijoukkue on saanut harjoitella huolella pari päivää, TPS-miehistö hyppää kaukaloon vajaan vuorokauden palautumisella. Palloseura matkustaa Ouluun lauantaina päivällä lentäen.

TPS-hyökkääjä Palmu ei koe lyhyttä valmistautumisaikaa merkittäväksi haitaksi. Turkulaisten luistin on liikkunut rivakasta viime aikoina ja pelivalmius määrittyy ennen kaikkea muun kuin jaksamisen kautta.

– Kyllä tässä kunnossa ollaan, se on enemmän henkisellä puolella, että me saamme latauksen kuntoon ja olemme valmiina heti pelin alussa, Palmu linjaa.

Mustavalkoisten leirissä ammennetaan voimaa ennen kaikkea herkullisesta asetelmasta. Petrus Palmu pääsi perjantaina nautiskelemaan ensimmäistä kertaa hyvin kansoitetun Turkuhallin kevättä enteilleestä juhlatunnelmasta. Hän aikoo nauttia Raksilassa huippuottelun tuomasta haasteesta.

– Tällainen viikonloppu on hieno. Päästään mittaamaan joukkueen taso ja näkee omankin tason. Me ollaan hyvällä tiellä, jatketaan sitä samaa rataa.