Tällä kertaa Suomen seitsemäs päätyi päivän maalikoosteeseen

Toista arvoturnausta yhdessä valmentavat Mikko Manner, Lauri Marjamäki ja Jussi Tapola ovat onnistuneet luomaan Leijoniin NHL-miesten tuella raikkaan ilmeen. Pelillisesti kovimmat mittarit ovat vastassa vasta keskiviikon Tanska-ottelun jälkeen.

Leijonat ei ole antanut kolmelle ensimmäiselle vastustajalleen mitään mahdollisuuksia. Norja oli 7–0 (2–0, 4–0, 1–0) selkäsaunassaan Suomelle samanlainen suupala kuin Etelä-Korea ja Latvia.

Joukkue on latonut Herningin harvalukuisen yleisön edessä kolmessa kamppailussa 23 maalia. Omiin on uponnut vain kaksi kiekkoa. Viikinkien vaisuja jälkeläisiä vastaan verkko pysyi koskemattomana.

Suomen seitsemästä maalista seitsemäs päätyi tällä kertaa ottelupäivän top 3 -maalikoosteeseen. Saku Mäenalasen viimeistelemä osuma syntyi – kuinkas muuten kuin – alivoimalla. Leijonat on iskenyt Herningissä av:lla jo viisi maalia.

Vaikka miljoonapäinen kotiyleisö on Mäenalasen maalin varmasti jo nähnytkin, niin se kuulostaa englanniksi selostettuna hieman erilaiselta kuin Antero Mertarannan hehkuttamana.

Toisin kuin monesti arvokisoissa, tällä kertaa maalivahdista ei saa täysosumaillan jälkeen kirjoitettua sankaritarinaa.

Norjan hyökkäykset olivat niin harvalukuisia, että virheettömän ottelun pelannut Harri Säteri ei tarvinnut nollapeliinsä kuin kymmenen torjuntaa. Erä erältä kerrottuna sama saldo näyttää norjalaisten kannalta vielä nolommalta 5+3+2.

Siksi isoimmat onnistumiset nähtiin hyökkäyspäässä. Leijonien kaksi ensimmäistä maalia olivat päävalmentaja Lauri Marjamäen mielesen.

– Siinä näkyivät ne meidän teemat. Hieno suorahyökkäysmaali ja toisessa maalissa kova häirintä vastustajan pakkeihin, Marjamäki kertoi.

Leijonaluotsi nosti esiin joukkueen ammattimaisuuden.

– Kyllä joukkueesta aisti ennen peliä, että nyt on pelin aika. Se on tärkeää tässä turnauksessa, että osataan elää erilaista rytmiä, Marjamäki korosti C Moren haastattelussa.

Suomen maalintekijäsarakkeeseen saatiin kirjata seitsemän eri onnistujaa. Kapteeni Mikael Granlund avasi turnauksen maalitilinsä ja kasasi tehot 1+2. Granlundin tehottomuudesta on ehditty jo puhua, mutta nyt tuli tulosta.

– Suomi voittaa, Suomi häviää, mutta varmasti tehot tuntuivat Mikestä hyvältä. Olen iloinen kapteenin puolesta. Hän tekee kovasti töitä joukkueen eteen ja nyt sai sitten tulostakin tehojen muodossa, Marjamäki kehui.