Taika puri jälleen – Jokerit taipui taas pudotuspelien avauksessa

Jokerien Tommi Huhtala ja maalivahti Ryan Zapolski joutuivat pettymään avauspelissä. Kuva: Timo Korhonen / All Over Press

Jokerien Sotshi-kirous iski pudotuspelien avauskierroksella. Joukkueet olivat ennen lauantaita kohdanneet KHL:ssä kaikkiaan kahdeksan kertaa. Jokerit voitti ensimmäisen koitoksen, mutta ei ainuttakaan sen jälkeen.

Helsinkiläisiä riivasi 2-3-jatkoerätappiossa myös toinen taika, sillä Jokerit ei ole kolmella aiemmalla yrittämällään voittanut pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäistä ottelua.

Sotshi ratkaisi ottelun toisen jatkoerän kolmannella minuutilla, kun Jonathon Blum runnoi kiekon maalin edestä onnekkaasti sisään suoran hyökkäyksen päätteeksi.

– Paljon hyvää, mutta tappio on nyt päällimmäisenä mielessä. Tänään olisi tarvittu ylivoimaan parempaa tehokkuutta, mutta joskus menee, joskus ei. Enemmän liikettä maalin eteen, se on kaiken a ja o. Heidän maalivahtinsa näki kiekot ehkä vähän liian helposti, Jokerien hyökkääjä Olli Palola pohti.

– Aloitimme huonosti pari ekaa minuuttia, mutta sen jälkeen olimme parempi joukkue. Etenkin ensimmäistä jatkoerää dominoimme, mutta emme saaneet maalia. Kokonaisuutena pelasimme tarpeeksi hyvin voittaaksemme. Täytyy pysyä positiivisena ja valmistautua huomiseen. Tiesimme, ettei tämä sarja mene poikki neljässä neljässä ottelussa, tulee kova sarja. Pitää varmistaa, että saamme huomenna haluamamme tuloksen, jokerikapteeni Peter Regin summasi.

Ottelusarjan toinen ottelu pelataan sunnuntaina kello 16 Helsingissä. Ottelusarjan kolmas ja neljäs ottelu pelataan Sotshissa tiistaina ja keskiviikkona. Mahdolliseen viidenteen otteluun palataan jälleen perjantaiksi Helsinkiin. Ottelusarjan voittoon tarvitaan neljä voittoa.