Super-Eeli Leijoniin – mukana jo lauantain Kanada-ottelussa?

Leijonille lohkesi ilouutisia NHL:stä: Nashville Predatorsin kauden päättyminen merkitsee sitä, ettö Eeli Tolvanen saapuu MM-kisoihin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

NHL-seura Nashville Predatorsin kauden päättyminen merkitsee vahvistusta MM-kisoissa pelaavalle jääkiekkomaajoukkueelle.

Kiekkokauden läpimurtohyökkääjä Eeli Tolvanen saapuu vahvistamaan Suomen maajoukkuetta jääkiekon MM-kisoihin. Yle Urheilun tietojen mukaan Tolvanen lentää Herningiin jo  lauantaiksi.

Tolvanen, 19, on pelannut kuluvalla kaudella Nashvillen lisäksi KHL:ää Jokereissa ja edusti Suomea myös olympialaisissa.

Hän pelasi Nashvillessä kolme ottelua runkosarjan lopussa, mutta ei pelannut pudotuspeleissä. Nashvillen kausi päättyi viime yönä Suomen aikaa, kun Winnipeg pudotti sen voitoin 4-3.

Tolvasen lisäksi Nashvillen suomalaisista NHL-kausi päättyi Pekka Rinteellä, Juuse Saroksella ja Miikka Salomäellä. Leijonilla on Tolvasen tulon jälkeen "leimaamatta" vielä kaksi kisapassia.

Tolvasen rooli Stanley Cupia jahdanneessa Nashville Predatorsissa jäi pieneksi. Nuori laituri oli kokoonpanossa kolmessa runkosarjan ottelussa. Pudotuspeleissä Tolvasen osaksi jäi seurata otteluita katsomossa, mikä varmasti on lisännyt pelihaluja ja motivaatiota ja tietää hyvää Leijonille.