Suomi kiittää kenttämiehiä - "Siinä oli kaikki tähdet kohdillaan"

Eemeli Suomi pääsi iskemään 2-0-osuman tyhjään maaliin Mikko Kuukan estelystä huolimatta. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Eemeli Suomi pääsi iskemään 2-0-osuman tyhjään maaliin Mikko Kuukan estelystä huolimatta. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilves kaatoi perjantai-illan kamppailussa Jyväskylän-vieraansa JYPin maalein 5-2. Peli oli ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkueelle jo peräti 4-0, ja ottelu vaikutti taputellulta.

Ilveksen 2-0-osuman iskenyt kultakypärä Eemeli Suomi ei kuitenkaan yhdy näkemykseen.

- Ei se mun mielestäni ollut taputeltu heti alussa. Vähän lukemat repesi isoksi siinä ekassa erässä, mutta kyllä kaikki erät piti kuitenkin ihan pelata. Ei se samantien mitenkään ohi ollut, Suomi kertoi.

Tupsukorvien edellistä neljän maalin avauserää saa etsiä historiasta ainakin yli viiden vuoden takaa. Suomen mukaan maaliryöppyyn tarvittiin sekä onnea että myös hyvää valmistautumista.

- Sattui meille hyvä alku. Sen aisti jo tänään aamulla, että joukkue on valmis. Mun maalikin oli aika onnenkantamoinen, mutta kun saatiin siihen muutama maali, niin kyllä se helpottaa pelaamista. Loistava alku meiltä.

Suomi pääsi iskemään oman osumansa tyhjään maaliin, kun Mark Floodin rännikiekko pomppasi laitapleksistä maalin eteen JYP-maalivahti Jussi Olkinuoran ollessa sitä vastassa maalin takana.

- Siinä oli kaikki tähdet kohdallaan, kun se sieltä rännistä tuli. En tiedä tarvitseeko siitä nyt sitten kenttämiehiä kiittää vai ketä, mutta oli kyllä kiva maali tehdä.

Ilveksen tehoketjuksi on viimeisimmissä otteluissa noussut Sami Sandellin johtama vitja, jossa laidoilla ovat C-junioreista asti tutkaparina pelanneet Suomi ja Ville Meskanen. Trio on takonut viiteen otteluun nyt yhteensä kahdeksan maalia.

Ketjun kemiat näyttävät sopivan saumattomasti toisiinsa. Suomikin hehkuttaa ketjukavereitaan.

- Siinä kyllä nauttii pelaamisesta. On niin huikeat pelimiehet Meskanen ja Sandell, että ei auta kuin nauttia joka pelistä, kun pääsee niiden kanssa pelaamaan.

Aika tuntuu pitkältä jäähykopissa

Aiemmin tällä kaudella yhteensä 14 jäähyminuuttia istunut Suomi lähes tuplasi kauden saldonsa, kun hän sai ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen 2+10-minuuttisen rangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta.

- Vähän oli sellainen ohut tilanne. Ei ollut mikään tarkoitus, mutta ilmeisesti siinä maila osui päähän, ja siitä tuli sitten kymppi. Aika tuntui kyllä pitkältä siellä kopissa, mutta joskus näitä vaan tulee, ei sille mitään voi.

Kyseessä oli kolmatta liigakauttaan pelaavan Suomen ensimmäinen kakkosta suurempi rangaistus miesten peleissä.

- Joskus nuorempana muistan, että on pari kertaa hermo mennyt, niin olen saanut jostain tuomarille huutamisesta jonkun kympin. Ei ole ihan kauheasti tullut istuttua boksissa, Suomi naureskeli.

Ilveksen kausi jatkuu seuraavan kerran itsenäisyyspäivän aattona tiistaina, kun Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistamaan saapuu Lukko.

21-vuotiaalle hyökkääjä-Suomelle peli on vieläkin erityisempi, sillä hän saa selkäänsä poikkeusluvalla pelinumeron 100.

- Se on huikea kunnia. Itsenäistymistä juhlitaan, niin hienoa että saa kantaa sitä numeroa selässä. Kunnia niille, jotka sen itsenäisyyden ovat meille kaikille suomalaisille taistelleet, Suomi päätti.