Suomen mestari palaa HIFK:hon

Juha-Pekka Haataja iski päättyneellä kaudella kovat tehot KooKoossa. Kuva Europhoto/Jukka Rautio

HIFK on saanut kovan paluumuuttajan, kun se on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Juha-Pekka Haatajan kanssa. Hän pelasi HIFK:ssa kaksi kautta vuosina 2009–11. Jälkimmäisellä hän oli ratkaisevassa roolissa voittamassa Suomen mestaruutta.

Runkosarjassa hän oli sillä kaudella HIFK:n kolmanneksi paras maalintekijä tehtyään 16 maalia. Pudotuspeleissä hän teki kuudennessa ottelussa jatkoaikamaalin Jokereita vastaan. HIFK voitti sarjan lopulta 4–3. Haataja oli pudotuspelien pisteykkönen.

Hän on kolminkertainen Suomen mestari. Kaksi ensimmäistä mestaruuttaan hän voitti Kärpissä. Viime kaudella hän pelasi KooKoossa, jonka riveissä iski kovat tehot 20+21=41.

Haataja on 34-vuotias ja on kotoisin Oulusta. Kärppien, HIFK:n ja KooKoon lisäksi hän on pelannut Lukossa sekä KHL:ssä ja Ruotsissa.

– Haatajalla on takana kaksi vahvaa kautta Kouvolassa ja hän on erinomainen lisä joukkueeseemme. Hänen myötään saamme kokemusta, johtajuutta ja maalintekovoimaa, sanoo IFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin HIFK:n nettisivuilla.