Suomalaisista kaksi jatkaa CHL:ssä, kaksi putoaa ja TPS on epävarma

 

A-lohkossa Tappara on varma jatkaja jo ennen viimeistä otteluaan, jossa se kohtaa slovakialaisen Banská Bystrica, joka on toisaalta varma putoaja. Sen sijaan toinen ottelu on erittäin mielenkiintoinen, kun itävaltalainen Red Bull Salzburg kohtaa kotonaan saksalaisen Grizzlys Wolfsburgin. Kummallakin on kuusi pistettä, eli ottelun voittaja jatkaa ja hävinnyt putoaa.

Tappara voitti eilen slovakialaiset kotonaan 3–0.

Tilanne B-lohkossa on jo selvä. Tšekkiläinen Kometa Brno ja ruotsalainen Malmö Redhawks jatkavat pudotuspeleihin, mutta KalPa ja norjalainen Stavanger Oilers putoavat. Näin kävi, vaikka KalPa voittikin Stavangerin eilen peräti 7–1.

C-lohkossa JYP on varmasti jatkossa ja kohtaa viimeisessä pelissä valkovenäläisen Neman Grodnon, jonka mahdollisuudet ovat menneet. Toisessa pelissä sveitsiläinen EV Zug kohtaa kotonaan itävaltalaisen Vienna Capitalsin. Kolmen pisteen voitolla Vienna Capitals jatkaa, kaikissa muissa tapauksissa Zug menee pudotuspeleihin.

Saksalainen Adler Mannheim on D-lohkossa varmasti jatkossa, mutta toisesta paikasta on kova kisa. Tšekkiläisellä Oceláři Třinec on kymmenen ja ruotsalaisella HV71:llä on kahdeksan pistettä. Joukkueet kohtaavat viimeisessä pelissä Tšekissä Tanskalainen Esbjerg Energy on jo ulkona.

E-lohkon ratkaisut ovat kaikki jo tapahtuneet. Ruotsalainen Växjö Lakers ja tšekkiläinen Bílí Tygři Liberec jatkavat, ja brittiläinen Cardiff Devils sekä sveitsiläinen HC Davos putoavat.

Nottingham Panthers on ensimmäinen brittijoukkue, joka jatkaa CHL:n pudotuspeleissä, mutta muuten F-lohko on todella kihara. Tšekkiläisellä Mountfield HK:lla on seitsemän ja sveitsiläisellä SC Bernillä sekä TPS:llä on kuusi pistettä. Viimeisissä otteluissa Bern saa kotona vastaansa Mountfieldin ja TPS Nottinghamin. TPS jatkaa, jos Bern ottaa kahden ja TPS kolme pisteen voiton. Jos Bern ottaa kolmen pisteen voiton, niin se pääsee pudotuspeleihin. Jos Mountfield eli Hradec Králové voittaa, niin se jatkaa. Kolmella joukkueella on siis mahdollisuus sijoittua toiseksi, mutta TPS:n mahdollisuudet ovat pienimmät. Jos se menettää pisteenkin Nottinghamille, niin sen turha edes odottaa tulosta Bernistä.

G-lohkossa on myös jo kaikki ratkaisut nähty. Ruotsalainen Brynäs IF ja saksalainen Red Bull München jatkavat. HIFK ja puolalainen Comarch Cracovia ovat jo ulkona.

Ei ole mikään yllätys, että kahdesti CHL:n voittanut ruotsalainen Frölunda Indians jatkaa H-lohkossa, mutta toinen paikka on auki. Niin sveitsiläisellä ZSC Lionsilla kuin Itävaltalaisella KAC Klagenfurtilla on kahdeksan pistettä. Nämä kohtaavat Zürichissä eli voittaja jatkaa. Ranskalainen Gap Rapaces putoaa.

Viimeiset ottelut käydään ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona. Kun kaikki jatkajat on ratkottu, niin ensimmäisen pudotuspelikierroksen arvonta on ensi perjantaina Helsingissä. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausottelut ovat lokakuun viimeinen ja marraskuun ensimmäinen päivä. Kaikki toiset osaottelut pelataan marraskuun seitsemäs päivä.