Strömberg ei kehdannut vaatia harvinaista maalia nimiinsä

Pitsiturnauksessa täyden tunnin maalintekoa tuloksetta harjoitellut SaiPa sai vihdoin onnistumisen kauden kolmannessa ottelussaan, kun lappeenrantalaisjoukkue yllätti Imatralla kohtaamista hallinneen KalPan maalein 4-3.

Lauri Taipalukselta sujuu taas myös maalinteko. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

SaiPan kauden ensimmäisen maalin tekijästä olisikin ollut melkoinen kerroin tarjolla, jos asiasta olisi voinut lyödä vetoa. Viime liigakauden SaiPassa maalitta (0+11) ja sitä edellisen HIFK:ssa yhden osuman saldolla (1+13) luovinut puolustaja Lauri Taipalus antoi SaiPa-faneille syksyn ensimmäisen aiheen tuulettaa.

- Kim Strömberg teki tilanteessa hyvän maskin ja taisi osuakin kiekkoon, muttei kai kehdannut vaatia maalia itselleen, kun huomasi minun laukoneen, Taipalus pohdiskeli.

Alavuden Peli-Veikkojen kasvatti toki osaa maalinteon. Upea kausi SaiPassa tehopistein 6+10 ponnahdutti Taipaluksen muutama vuosi sitten Helsinkiin, missä HIFK-pesti alkoi tehopistein 6+27.

- Sitten siinä oli kaikenlaista loukkaantumista. En ole pystynyt harjoittelemaan tätäkään kesää täysin terveenä, mutta parempaan päin ollaan menossa, Taipalus myönsi.

- KalPaa vastaan meiltä nähtiin nyt paljon hyvää, mutta oli siellä paljon parannettavaakin. Kun riistopelimme ei toiminut, alueellemme tultiin ovista ja ikkunoista, Taipalus kuvaili.

Taipalus ei vääntänyt mustaa valkoiseksi eli sitä, että SaiPa oli pitkät jaksot KalPan mankelissa.

- Luulimme olevamme hyvässä kunnossa. Kun näimme KalPan, jouduimme pohtimaan, olemmeko sittenkään, Taipalus hymähti.

Joku olisi toki voinut sanoa, että maalintekoon olivat ehtiä SaiPan ja KalPan kohtaamisessa liki kaikki. Osumaa tavoitteli myös 33 kiekkoa pysäyttänyt SaiPan maalivahti Frans Tuohimaa, kun KalPa haki tasoitusta ilman maalivahtia vajaat kaksi minuuttia ennen summeria. Harjoituspeli kun oli kyseessä, Tuohimaa tuskin sai kuulla edes valmennukselta pelin jälkeen pitkäksi menneestä laukauksestaan.