Tomek ulos -lakana oli liikaa – Sportin toimitusjohtaja: Käsky tuli minulta ja koko johdolta

Tomek Valtosen marraskuu Vaasan Sportin peräsimessä ei ole sujunut aurinkoisissa merkeissä. Kuva: Jukka Rautio/EurophotoVaasan tiistai-illan katsomokahakan kokonaiskuva alkaa hahmottua. Ennen Sport–KalPa-kamppailun alkua nähty episodin syyksi on paljastunut seurajohdon halu saada poistettua päävalmentaja Tomek Valtosta kritisoiva lakana.

– Käsky tuli minulta ja koko johdolta. Halusimme poistaa lakanan, koska siinä syytettiin yhtä henkilöä. Totuuden nimissä heikot tulokset johtuvat useammasta henkilöstä. Siellä on paljon pelaajia ja valmentajia päävalmentajan lisäksi, Vaasan Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén sanoo.

Kiekkoareena uutisoi jo aiemmin, että kahakka käynnistyi järjestyksenvalvojien rynnättyä poistamaan Ultras06-kannattajaryhmän "Tomek ulos" -lakanaa.

– Järjestyksenvalvojat yrittivät poistaa lakanan ja silloin kun tuollaista repimistä, niin siinä tulee tönimistä ynnä muuta. Minun tietooni ei ole tullut, että kukaan olisi joutunut sairaalaan. Annoimme sitten lakanan olla siellä koko pelin ajan.

Kurtén myöntää Kiekkoareenalle, että jälkikäteen arvioituna tiistaina olisi ollut syytä toimia toisin.

– Jälkiviisaus on parasta viisautta ja olisi ehkä pitänyt antaa asian olla. Kannattajilla on oikeus mielipiteeseen nyt ja jatkossa, toimitusjohtaja toteaa.

Sportin syyskausi on sujunut alavireisesti, ja etenkin viime aikoina joukkueen otteet ovat olleet kaukana parhaista. Kotkapaidat ovat valahtaneet jo sarjataulukossa kolmanneksi viimeiseksi. Vaasalaisten takana ovat enää Tampereen Ilves ja Mikkelin Jukurit.