Sportin Sam Povorozniouk on kuusi ottelua sivussa pelikiellon vuoksi

Liigan kurinpito on määrännyt Sportin Sam Povoroznioukille kuuden ottelun pelikiellon lauantain HIFK-Sport-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta.

Povorozniouk huitaisi ottelussa HIFK:n Lennart Petrelliä. Jo kesken ottelun Povoroznioukille tuomittiin korkeasta mailasta iso rangaistus ja käytösrangaistus (5+PR).

Kyseinen tilanne ei näy ottelun videotallenteella, joten Liigan kurinpito on pyytänyt ottelun erotuomarilta ja otteluvalvojalta tarkennetut lausumat tilanteesta. Lisäksi kurinpitodelegaatio on pyytänyt HIFK:n lääkäriltä lausuman Petrellin loukkaantumisesta.

- Sekä erotuomarin että otteluvalvojan lausuman mukaan kyse on tarkoituksellisesta teosta. Lääkärinlausunnon mukaan Petrell loukkaantui huitomisen seurauksena, kurinpitopäätöksessä todetaan.

Vaikka Povorozniouk on kuluvalla kaudella ollut jo kertaalleen kurinpitokäsittelyssä, ei aiemmin tapahtunutta epäurheilijamaista käytöstä otettu nyt huomioon pelikieltoa pidentävänä tekijänä.

Povorozniouk on pelikiellossa Sportin seuraavissa otteluissa: 16.11. Sport–Jukurit, 18.11 JYP–Sport, 21.11. Sport–Pelicans, 25.11. Ilves–Sport, 28.11. Sport–KalPa ja 1.12. Lukko–Sport.