Sportille tärkeitä sopimuksia – nuoret tähdet jatkavat Vaasassa

Joel Kiviranta pelaa jo neljättä kauttaan Sportin riveissä. Tällä kaudella hän on noussut joukkueen avainpelaajiin myös hyökkäyspäässä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan Sport on tehnyt tärkeitä jatkosopimuksia, kun Joel Kiviranta, Aleksi Ainali ja Erik Riska ovat pistäneet nimensä uusiin pahveihin. Kaikki kolme pelaajaa allekirjoittivat kaksivuotiset sopimukset, joten kolmikko nähdään kotkanutussa aina kevääseen 2020 asti.

Etenkin Ainalin ja Kivirannan sopimukset ovat huipputärkeitä, sillä nuoret hyökkääjät ovat nousseet tällä kaudella Sportin avainhyökkääjiin. Ainali, 22, on nakuttanut kauden 36 ottelussa tehot 4+14=18, ja Kiviranta, 21, on kasannut 36 ottelussa 12 maalia ja 22 tehopistettä.

– Jolle (Kiviranta) ja Aikku (Ainali) ovat ottaneet isoja harppauksia eteenpäin ja alkavat olla erittäin hyvää Liiga-tasoa. He ovat jatkumoa meidän pelaajakehitykselle ja tulevaisuuden runkoa rakennetaan heidän varaan, sanoo urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä seuran tiedotteessa.

Hyökkääjä Riska on puolestaan joukkueen tärkeimpiä alempien kenttien työmyyriä. 28-vuotias laituri on iskenyt kauden 33 ottelussa tehot 5+3=8.

– Eki (Riska) on seuran ja oman alueen pelaajana erittäin tärkeä palanen sekä kentällä että pukukopissa. Olemme erittäin tyytyväisiä näihin sopimuksiin ja ensi kauden joukkueen rakennus etenee aikataulussaan.

Sportilla on uusien jatkosopimusten myötä kasassa 12 pelaajasopimusta ensi kaudelle.