Tomi Tuomisto – Todellinen kovan onnen soturi

Tomi Tuomisto pelasi kaksi viime kautta HIFK:ssa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tammikuussa Vaasan Sportiin siirtynyt Tomi Tuomisto oli ehtinyt esiintyä kotkapaitojen mukana kahdessa vierasottelussa ennen perjantain kotiottelua KooKoota vastaan. Ensiesiintyminen Vaasassa ei vielä tuonut miehen parhaita puolia esiin, mutta Tuomisto oli olosuhteisiin nähden tyytyväinen omiin otteisiinsa.

– Lähtökohtiin nähden meni hyvin. Kunto kyllä kestää, mutta pelaamisen kanssa on vielä tekemistä. Pelinopeus on se ongelmallisin juttu, jätkiä menee koko ajan joka suuntaan, Tuomisto tuumasi.

27-vuotiaalta hyökkääjältä ei voi vielä isoja tekoja odottaakaan, sillä hän oli koko syksyn sivussa peleistä.

– Viime kevät oli vaikea ja kesä menikin kuntouttaessa jalkaani. Syksylläkään en ollut kunnossa, ja minä pääsin vasta joulukuussa etsimään joukkuetta itselleni, avasi Tuomisto, jolla oli Sportin lisäksi muitakin vaihtoehtoja Suomessa.

Loukkaantumiset ja poissaolot ovat tulleetkin miehelle valitettavan tutuksi. Aikuisurallaan hän ei ole vielä kertaakaan saanut pelata kokonaista kautta.

– Kyllä se viimeisin ehjä kausi menee sinne junioriaikoihin. Loppupeleissä minulla on ollut aika vähän loukkaantumisia, vaikka ongelmia on ollutkin selän ja polven kanssa. Olen saanut taistella enemmän terveyteni kanssa, eli minulla on ollut paljon erilaisia infektioita ja muita terveyshuolia.

Viimeiset kaksi kautta pyörähtivät HIFK:ssa, jossa tilille kertyi yhteensä 59 ottelua. Vaikka punanutuissa alle jäi kaksi puolikasta kautta, onnistui Tuomisto näyttämään potentiaalinsa.

– Siinä vaan kävi aina niin, että kun pääsin kuntoon, niin tuli uusia takaiskuja. Kyllä se on syönyt miestä.

Mutta olennaisin kysymys on se, mikä on sentterin kunto nyt?

– Häjyltä tuntui tänään, mutta yritetään parantaa päivä päivältä. Olen kyllä luottavainen, ja kun lähdin nollista liikenteeseen, niin varmasti pelini paranee.

Tuomisto sorvasi Sportiin loppukauden mittaisen sopimuksen, mutta sopimus sisältää option ensi kaudesta, joten Nurmijärven Kurran kasvatilla on menossa huipputärkeä kevätkausi.

– Niin... No, jos nyt jonkinlaiseen kuntoon edes pääsisi. Ei tämä kovin helppoa tule olemaan, Tuomisto myönsi rehellisesti.