Sport-pomot Pohjalaisessa: Taloustilanne on tiukka – osakeantikin mahdollinen

Jumbosijan tuova liigakausi on Vaasan Sportille raskas myös taloudellisesti. Sportin puheenjohtaja Heikki Hiltunen myöntää, että pelaajien tyhjennysmyyntiin turvauduttiin talouden turvaamiseksi.

– Koko sen ajan, kun minä olen ollut mukana, talous on ollut tiukka, Hiltunen sanoo Pohjalaisen haastattelussa

Sport järjesti tiistain kotipelinsä yhteydessä tilaisuuden osakkeenomistajilleen. Noin 900 omistajasta paikalla oli satakunta henkeä.

– Kyllä liki 300 000 euron tappio on kaukaa haettu. Ennustaisin, että jotakin 200 000 euroa plus miinus 50 000 euroa on lopputulos, Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén sanoo Pohjalaisen jutussa.

– Se on selvää, että emme me täällä seurajohdossa ole näistä niin sanotuista tyhjennysmyynneistä ylpeitä. Mieluummin näkisimme katsomon täynnä väkeä nauttimasta hyvästä pelistä, Kurtén toteaa.

– Joskus vain käy niin, että talouden raamit muodostuvat sellaisiksi, että seuran tulevaisuuden kannalta pitää ajatella seuraavaa kautta.

Puheenjohtaja Hiltusen mukaan kassakriisistä ei kuitenkaan pidä puhua.

– Meidän omat ennusteet kauden tuloksesta ovat tällä hetkellä sellaiset, että oma pääoma ei valahda miinukselle. Mutta tietysti olemme vastuullisina seuran ja yhtiön edustajina harkinneet mahdollisia toimenpiteitä, jos tuollainen käänne tapahtuu. Yhtenä vaihtoehtona on tuolloin osakeanti, Hiltunen kertoo.

Taloustilanne vaikuttaa myös valmentajapohdintoihin, vaikka sitä kysymystä ei Pohjalaisen jutussa käsitellä. 

Kiekkoareena uutisoi lauantaina, että Sport on kartoittanut päävalmentajatarjokkaita nykyisen päävalmentajan Tomek Valtosen tilalle. Jos Vaasassa päädytään valmentajan vaihtamiseen, palkkaa pitää maksaa sekä uudelle luotsille että Valtoselle. 

Sportin kotiotteluiden yleisökeskiarvo on ollut koko Liigan heikoin. Lukema on ennen kauden viimeistä ottelua on 2 834.