Sport-kapteeni Markus Kankaanperä joutuu jälleen sivuun – Sund palaa Vaasaan

Markus Kankaanperä (kiekossa) loukkaantui viime viikonloppuna. Kapteenin paluuajankohdasta ei ole vielä tietoa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen on joutunut viilaamaan joukkueensa kokoonpanoa keskiviikon Kärpät-otteluun.

Sport-kapteeni Markus Kankaanperä loukkaantui lauantain KooKoo-Sport-ottelussa, eikä hän ole pelikuntoinen tänään. Kankaanperä on tottunut tänä syksynä katsomaan otteluita katsomosta, sillä hän oli sivussa Sportin kokoonpanosta 12 ottelun ajan pelikieltonsa vuoksi. Kapteeni ehti pelata vain reilun ottelun verran pelikieltonsa jälkeen ennen loukkaantumistaan.

Kankaanperän loukkaannuttua vaasalaiset ovat kutsuneet Mestiksessä SaPKon paidassa lainalla olleen Tony Sundin takaisin. Sundin piti pelata Savonlinnassa neljä ottelua, mutta nuori puolustaja ehti olla SaPKo-paidassa vain kaksi ottelua, joissa mies tykitti yhden maalin.

Sportilta on sivussa myös Sam Povorozniouk, joka sai Liigan kurinpitodelegaatiolta yhden ottelun pelikiellon, ja hän kärsii rangaistuksensa tänään. Ville Viitaluoma palaa sen sijaan vaasalaisten kokoonpanoon ja ottaa paikan ykköskentän keskeltä.

Kärppienkin kentälliset kokevat hieman muutoksia, kun Jasse Ikonen palaa kokoonpanoon. Hänelle tekee tilaa huippulupaava Rasmus Kupari. Kuparin paikan kolmosen keskellä ottaa Jyri Junnila, ja Ikonen pelaa neloskentän laidassa Miska Humalojan ja Jari Sailion vierellä.

Kärpät lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, sillä sarjan piikkipaikalla oleva joukkue on ollut lähes koko kauden hirmuisessa lennossa. Oululaiset ovat voittaneet kaksi viimeistä otteluaan maalierolla 8-0. Molemmissa otteluissa maalia on vartioinut Veini Vehviläinen, joka saa luonnollisesti tänään jatkaa Kärppien maalinsuulla.

Sportin saldo ei ole yhtä komea kuin Kärppien. Vaasalaiset katkaisivat viime ottelussaan seitsemän ottelun tappioputkensa kaatamalla KooKoon jatkoajalla maalein 2-1. Kotkapaidat ovatkin tippuneet sarjassa jo viimeisten joukkoon.

Sportin kokoonpano:

Markus Nenonen-Ville Viitaluoma-Michael Parks, Joni Tuulola-Oskari Manninen

Tomi Körkkö-Joonas Komulainen, Robin Salo-Ari Gröndahl

Joel Kiviranta-Aleksi Ainali-Antti Kalapudas, Niklas Nevalainen-Ville Saukko

Erik Riska-Tommi Tikka-Mikko Laine, Erik Riska(13. hyökkääjä)

Mika Järvinen (Rasmus Rinne)

Kärppien kokoonpano:

Julius Junttila-Mikael Ruohomaa-Charles Bertrand, Miika Koivisto-Shaun Heshka

Saku Mäenalanen-Nicklas Lasu-Ville Leskinen, Lasse Kukkonen-Mikko Niemelä

Juha Koivisto-Jyri Junnila-Radek Koblizek, Teemu Kivihalme-Jani Hakanpää

Jari Sailio-Miska Humaloja-Jasse Ikonen, Aleksi Mäkelä (7. puolustaja)

Veini Vehviläinen (Jussi Rynnäs)