"Spengler Cup tuo plussaa tai vielä enemmän plussaa"

Isompiin ympyröihin. HPK hyppäsi vuoden päätteeksi Rinkelinmäeltä Davosin kiekkokarnevaalin keskelle. Kuva: Jukka Rautio.

Käy Spengler Cupin ensikertalaiselle HPK:lle kaukalossa miten tahansa, Davosin turnaus on hämeenlinnalaisjoukkueelle kannattava keikka.

– Tämä on meille taloudellisesti kannattava turnaus. Spengler cup tuo plussaa tai vielä enemmän plussaa, jos otamme voiton, Davosista tavoitettu HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen paljasti.

Toivanen ei halunnut eritellä sen tarkemmin, mistä rahat koostuvat.

– Turnaus on loistava tilaisuus koko seuralle. HPK ei ole päässyt pitkään aikaan näin suuriin kansainvälisiin ympyröihin, Toivanen painotti.

Liiga teki turnausjärjestäjien kanssa kolmevuotisen sopimuksen. Tänä aikana Davosiin matkustaa joka kerta yksi suomalaisjoukkue.

– Me saimme ensimmäisenä neuvotteluoikeuden, koska olimme paras CHL:n ulkopuolelle jäänyt seura. Asiat etenivät nopeasti, koska Spengler Cup ajaa meidän tarpeita erinomaisesti, Toivanen selvitti.

Kokoonpanon rakentaminen tuotti ylimääräistä päänvaivaa, koska neljä HPK:n pelaajaa (Ukko-Pekka Luukkonen, Kristian Vesalainen, Eetu Tuulola ja Jere Innala) on nuorten maajoukkueen matkassa Buffalon MM-turnauksessa.

Niinpä tilapäisavuksi värvättiin takavuosilta tuttu Tommi Santala Klotenista ja tshekkihyökkääjä Tomas Vincour Kometa Brnosta.

– Haimme vahvistusta hyökkäyspäähän ja löysimme nämä Keski-Euroopan kontaktien kautta.

Onko mahdollista, että Vincour tulee loppukaudeksi Hämeenlinnaan?

– Siitä ei ole keskusteltu ollenkaan – vain tästä turnauksesta. Pelataan ensin nämä pelit ja katsotaan sitten, Toivanen muotoili.