Slovenian suomalaisvalmentaja vähäpuheisena: käry ei lamaannuttanut joukkuetta

Slovenian Ziga Jeglicin dopingkärystä tiedotettiin vain parikymmentä minuuttia ennen Norja-ottelua.

– Ei joukkue siitä ainakaan mitenkään lamaantunut. Kyllä he osoittivat kovaa soturihenkeä jäällä. En osaa siitä muuta sanoa, Slovenian päävalmentaja Kari Savolainen kommentoi Yle Urheilulle.

Toimittajille jaettiin haastattelualueella tiedote, jossa todettiin, ettei dopingkäryä kommentoida ennen kuin Jeglicin B-näyte on analysoitu.

Tiedotteessa oli myös Jeglicin kommentti asiasta. Slovenialainen kärysi fenoterolista, jolla hoidetaan hengitysvaikeuksia, kuten astmaa.

– Pyydän anteeksi kaikilta asianosaisilta ja hyväksyn tästä seuraavat antidopingproseduurit. Ennen kuin ne on käsitelty, minulla ei ole enempää kommentoitavaa, Jeglic viestitti.

Liigakaukaloistakin tuttu Jeglic kohautti kiekkomaailmaa jo Sotshissa (2014) – ja nyt uudestaan Pyeongchangissa, tosin lopulta synkissä sävyissä.

Turnauksen yllättäjäjoukkueen suomalaisvalmentaja oli niukkasanainen, kun häneltä kysyttiin, milloin joukkue tiesi Jeglicin kärystä.

– Saimme sen tiedotteen ennen peliä. Joukkue tiesi siitä ennen peliä. Hallilla Jeglic ei ollut, Savolainen totesi.

– En kommentoi asiaa sen enempää, koska en osaakaan. On sovittu, että Slovenian olympiakomitea ja pelaaja itse kommentoivat, pitkän linjan suomalaisvalmentaja lisäsi.

Savolaisen valmennusryhmään kuuluu myös Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva. 

Slovenia esitti alkukisoissa iloista ja pirteää peliä. Tiistaina joukkueen yllätykset oli syöty. Norja eteni Alexander Bonsaksenin osumalla jatkopeleihin.