SKA haastaa Jokerien hurjan putken - "Tämä joukkue on tehty voittamaan"

Oliver Lauridsen johtaa Jokerit puolustamaan 15 ottelun voittoputkea. Kuva: Matti Raivio/All Over Press

Jokerien 15 ottelun voittoputki saa vastaansa lauantaina kovimman mahdollisen haasteen, kun helsinkiläiset kohtaavat vieraissa sarjakärki Pietarin SKA:n.

Narripaitojen puolustus on ollut viime aikoina timanttia, sillä helsinkiläisten verkkoon on tehty neljässä viime pelissä vain yhden maalin. Koko kauden tilastosaldokin on KHL:n pienin, vain 24 päästettyä osumaa.

Iso kiitos lukemasta menee amerikkalaismaalivahti Ryan Zapolskin piikkiin.Tanskalaispuolustaja Oliver Lauridsenin mielestä hyvän vireen ja tiiviin joukkuepuolustuksen juuret ovat jo viime kaudessa.

– Viime kaudella joukkueessa oli todella paljon uusia pelaajia, itseni mukaan lukien. Päävalmentaja oli silloin uusi koko jengille, joten meidän piti opetella uudet systeemit täysin alusta. Se ottaa aina oman aikansa ja vei paljon pidempään kuin tällä kaudella, Lauridsen luonnehtii Jokerien tiedotteessa.

–  Ainakin itse ymmärrän nyt todella paljon paremmin, mitä Jukka (Jalonen) haluaa ja miten hän ajattelee kiekosta. Enkä varmasti ole ainoa, moni meistä pelasi täällä jo viime kaudella ja pääsimme rakentamaan tätä kautta sen päälle.

Lauantain vastustaja Pietarin SKA porskutti parhaimmillaaan jo 20 ottelun voittoputkessa eikä ole jäänyt tällä kaudella vielä kertaakaan pisteittä. Viime otteluissa pietarilaisilla on ollut hieman vaikeuksia, ja joukkue on hävinnyt kotihallissaan jatkoajalla HK Sotšille sekä Ak Bars Kazanille.

Viime kaudella Jokerit voitti historiansa ensimmäistä kertaa Pietarissa maalein 5–3. Tämän kauden avauskohtaamisen Pietarissa Jokerit hävisi 0–2, mutta nyt asetelmat ovat helsinkiläisvieraiden kannalta paremmalla mallilla.

– Täytyy muistaa, että 15 ottelun voittoputkesta tähän aikaan vuodesta ei jaeta yhtään mitalia tai pokaalia, mutta minusta tuntuu, että tämä joukkue on tehty voittamaan, Lauridsen lataa.