Simon Suoranta ei halua enää ruutuaikaa vloggaavalta Bloodilta

Simon Suoranta teki todellisen läpimurtonsa liigassa viime kaudella. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Porin Ässien hyökkääjä Simon Suoranta joutui olla syyskauden sivussa yläraajavamman vuoksi. Palattuaan tositoimiin kovaotteinen hyökkääjä on esiintynyt tehokkaasti, ja lauantaina hän iski uransa ensimmäisen maalin Vaasassa vierasjoukkueen paidassa.

Oliko lauantainen osumasi kasvattajaseuraasi Sportia vastaan jotenkin erityinen, Simon Suoranta?

– En ole vielä Vaasassa tehnyt vierasjoukkueen paidassa yhtään maalia, joten olihan se! Vielä kun maali tuli lapsuuden hyvää ystävääni vastaan (Sport-maalivahti Jonathan Iilahti), niin loistava juttu. Joskus kolmevuotiaana ammuin kiekkoa Iilahtien takapihalla Jonathanin räpylään, mutta nyt onneksi upposi. Hän toki veti sitten pelissä pidemmän korren...

Kai kävit muistuttamassa Jonathanille, että juuri sinä teit hänelle maalin?

– Kyllä siinä vähän tuli sanottua, kun pelaan niin paljon maalin edustalla. Hän osaa ottaa todella rennosti nämä, vaikka kuinka yrittää psyykata.

Sport vei ottelun jatkoajalla nimiinsä, ja sinä sait seurata ratkaisumaalia aitiopaikalta. Mitä siinä tapahtui?

– Se oli monen asian summa. Kyllä se v*itutti aluksi, mutta ei sitä saa jäädä märehtimään. Kiekonjättö tuli minulle hieman hankalasti, mutta minunkin olisi pitänyt osata olla huolellinen tuollaisessa tilanteessa. Tällaista tapahtuu, kun pelataan 3 vs. 3 -peliä, ja tämä on tietysti sen suola.

Teit tammikuussa paluun askiin oltuasi koko syyskauden sivussa. Kuinka koville pitkä huili otti, kun takana oli kuitenkin upea läpimurtokausi liigatasolla?

– Kun joutui noin ajoissa sivuun, niin kyllä se oli aikamoinen tyrmäys. Mutta sitten osasin laittaa asioita uuteen perspektiiviin, ja huomasin elämässä olevan paljon iloa muuallakin. Tämä on kuitenkin vain lätkää.

– Jouduin kuitenkin käymään asioita paljon läpi ja koin kasvavani henkisesti.

Olit sivussa ison käsileikkauksen vuoksi, joten pystyit ilmeisesti pitämään nopean vauhtisi tallella alakroppasi oltua kunnossa?

– Jalat pysyivät terveenä, mutta luistelu- ja pelikunto ovat asia erikseen. Ne paranevat vaan pelaamalla.

Ässien kauteen on mahtunut paljon negatiivisia asioita, kuten päävalmentaja Jyrki Ahon lähtöpassit. Leivotaanko tässä samanlaista tuhkimotarinaa kuin vuonna 2013, kun Ässät nousi kuolleista ja paineli lopulta Suomen mestaruuteen?

– Meillä on ollut hyvä pelaajarunko, ja sitten olemme vielä saaneet omia kasvatteja tänne takaisin kesken kauden. Joukkuehenkikin on ollut hyvä läpi kauden, mutta totta kai nyt on tapahtunut isoja juttuja. Olemme käyneet asiat läpi, ja kun vain olemme kärsivällisiä, niin pystymme yllättämään kaikki.

– Minä todellakin uskon siihen, että tässä on sellainen joukkue, joka tulee yllättämään.

Ja loppuun vielä: joukkuekaverisi Ben Blood tuli ryminällä YouTubeen perustamalla oman vloginsa. Blood on antanut myös ruutuaikaa muille ässäpelaajille, kuten muun muassa sinullekin, mutta vieläkö Simon Suoranta nähdään Bennyn videoilla uudelleen?

– Yritän pysytellä sen ruutuajan ulkopuolella...

– On se Benny aikamoinen veijari. Hyvin lähti ura siellä käyntiin, kun ensimmäisen vlog-julkaisun jälkeen hän iski kahdessa seuraavassa ottelussa maalit! Hienoa, että hän tuo Ässiä esille sielläkin.