Shaun Heshka halusi jo kesälomalle

Shaun Heshka ja Kärpät saivat pidettyä Henrik Haapalan Tapparan aisoissa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Shaun Heshka ja Kärpät saivat pidettyä Henrik Haapalan Tapparan aisoissa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Yksi Kärppien runkopelaajista oli kanadalaispuolustaja Shaun Heshka. Jo keväällä 2013 Ässien kanssa mestaruushumun kokenut 32-vuotias pakki myönsi pitkän kauden painaneen jo jaloissa tiukkatahtisessa finaalisarjassa.

- Hienoa että saimme tämän tänään päätökseen. Tämä oli pitkä kausi, ja kyllähän tämä jo tuntui jaloissa.

Tunnustusta saa myös hopeajoukkue Tappara.

- Olimme valmiita maksamaan tarvittavan hinnan mestaruuden eteen. Jos haluaa mestariksi, pitää voittaa mestari. Nämä eivät olleet helppoja pelejä, joten tämä tuntuu todella hyvältä.

Ratkaisevaksi jäänyt kuudes finaaliottelu päättyi vierasjoukkue Kärppien 1-0-voittoon. Peli oli huomattavasti tarkempaa kuin sarjan aiemmissa otteluissa.

- Kukaan ei halua olla se kaveri, joka tekee sen kohtalokkaan virheen. Tämä oli hyvää jääkiekkoa, ja molemmat joukkueet pelasivat todella tarkasti. He tietenkin halusivat viedä tämän sarjan seiskapeliin, mutta me halusimme jo kesälomalle. Loistava ottelu koko joukkueelta.

Kärpät johti ottelusarjaa jo 3-0 ja näytti marssivan vastustamattomasti mestaruuteen. Tappara rypisti kuitenkin hihastaan vielä kaksi otteluvoittoa.

- He ovat hyvä joukkue, ja heidän valmentajansa on taktisesti todella taitava. Kieltämättä luulimme jo kolmannen pelin jälkeen, että olemme mestareita, mutta he taistelivat vielä itsensä melkein rinnalle. Tiesimme kuitenkin pystyvämme kaivamaan tämän voiton.

Viimeiset hetket ennen summerin soimista ja mestaruuden ratkeamista olivat Kärpille hermojaraastavia. Heshkakin oli pelaaja-aitiossa äänessä, mutta ei myöntänyt jännittäneensä sen enempää.

- Huusin vain jäälle, että pitäkää kiekko pois alueelta. Minulla oli kova luotto näihin jätkiin, en osannut olla huolissani.