Selin: Kaikissa paikoissa on menestymispaineet, mutta HIFK:ssa on erikoiskerroin

Ari-Pekka Selin on HIFK:n uusi päävalmentja. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

Yksi asia oli selkeä Ari-Pekka Selinille, kun hän tänään aloitti HIFK:n päävalmentajana.

- Näitä työpaikkoja on täällä vain 15. Kaikissa on menetyspaineet, mutta täällä on eri kertoimet. HIFK on Liigan halutuin työpaikka. Pitkään ei tarvinnut harkita, kun tätä paikkaa tarjottiin. Ulkomaat oli yksi vaihtoehto, mutta nopeasti tein päätöksen, kun tämä mahdollisuus tuli, hän kertoi.

Ensimmäinen päivä olikin vauhdikas, vaikka joukkue onkin lomalla.

- Aamulla lähdin Turusta ja kymmeneltä aloitimme palaverit muun valmennusjohdon kanssa, hän sanoi iltapäivällä.

- Piti selvittää, miten hoidamme valmennusrutiinit, kunhan työ taas koittaa. Seuraavat viikot pelaajien loman jälkeen ovat tärkeitä. Menemme varmaan myös jäälle, jotta muistiin jää hyvä kuva pelaajista. Elokuussa aloitamme kuitenkin heti jo CHL-pelit, hän jatkoi.

Selin valmensi viimeksi TPS:ssä, joka kärsi puolivälierissä niukan tappion juuri HIFK:lle.

- HIFK:n peli parantui koko ajan kauden mittaan. Hei olivat hyvässä iskussa meitä vastaan. Mitään supermuutoksia ei olekaan tulossa. Haluan panostaa jokapäiväiseen työhön. Täytyy varmistaa, että rima on riittävän korkealla. Tärkeää on tapa, miten tehdään töitä, hän sanoi.

Selin luottaa ensi kauden kokoonpanoon.

- HIFK:lla on hyviä pelaajia jo nyt. Kunhan paketti on täysin valmis, niin meillä on laadukas joukkue. Siinä on kokemusta ja taitoa. On hyvä, että on myös kokeneita omia pelaajia. He ovat kulmakiviä, hän sanoi viitaten Lennart Petrellin tekemään jatkosopimuksen.

Kysymykseen Juhamatti Aaltosen jatkamisesta seurassa hän ei ottanut mitään kantaa. Totesi vain, että tällä on turnaus kesken. ”Juhis” on suuri persoonallisuus, mutta tuskin on uuden päävalmentajan mieleen.

Joukkueen suhtautumisesta hän ei osannut vielä sanoa mitään.

- Olen ollut viidessä seurassa, eikä yksikään ole samanlainen. Jos olisi kansio jokaisesta, niin ei sillä taitaisi mitään käyttöä olla. Oma persoona on tärkeä.

Helsinkiin Selin ei ottanut vielä mitään kantaa. Asuntoa hän ei ole vielä ehtinyt edes miettiä. HIFK:lla on paljon yleisöä peleissään.

- Tulos ratkaisee, hän totesi fanien tulevasta suhtautumisesta.

Se lienee aluksi hyvin positiivinen, mutta sen jälkeen tulevat Selinin mainitsemat tulokset. Niitä HIFK:n fanit odottavat. Suhtautuminen Törmäseen oli hiukan kahdenlainen. Osa kannattajista ei koskaan unohtanut hänen jokeritaustaansa, mutta Selinillä ei ole samanlaisia rasitteita. Hän on HIFK:n peruskannattajille aika neutraali, eli ei ole mitään etukäteistunteita.

HIFK:lla on ensi kaudella varmasti laadukas joukkue. Mutta toista peräkkäistä huonoa runkosarjaa tuskin suvaitaan. Sen Selinin tietää itsekin.

- Valmentajan paikka on aina tuulinen, hän sanoi ottamatta mitenkään kantaa TPS:ään. HIFK:n onni kuitenkin oli TPS:n päätös panostaa ensi kauteen muulla kuin Selinillä. Näin HIFK:lla oli hyvä paikka sen miettiessä ensi kautta.