Sebastian Repo kaipaa pomppuja myös Tapparan suuntaan - "sillä se ketsuppipullo aukeaa"

Sebastian Repo ei ole saanut finaalisarjassa vielä maalihanojaan auki. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Sebastian Repo ei ole saanut finaalisarjassa vielä maalihanojaan auki. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Kärpät otti toisen kiinnityksensä kauden 2017-2018 Suomen mestaruuteen, kun se voitti Tapparan sen kotiluolassa Hakametsässä maalein 4-2.

Torstain nollapelin jälkeen Tappara sai kuitenkin jo maalihanansa auki kahdella osumalla, joten sikäli suunta on positiiviseen päin.

- Totta kai harmittaa, että ei pystytty tätä kairaamaan. Tämä oli kuitenkin hyvä matsi meiltä, mutta annettiin kaverille silti muutama pomppu, ja he olivat sitten tehokkaita niillä paikoillaan ja iskivät neljä pussia. Se on ihan liikaa näihin peleihin, Tappara-hyökkääjä Sebastian Repo manaa.

Tappara johti ottelua ensimmäisellä erätauolla 2-1 ja se hallitsi ottelua pitkiä jaksoja. Repo näkeekin pelissä paljon positiivisia puolia.

- Kyllä me eteenpäin mentiin tiistaihin nähden. Oltiin kuitenkin tänään ajoittain pelin päällä, ja se peli näytti siltä kuin haluttiinkin. Pitää vain saada lisää trafiikkia maalille ja saada niitä pomppuja sieltä mitä voi sitten lyödä pussiin.

Onko siis niin, että keväällä 2018 pätee edelleen jääkiekon vanha lainalaisuus: toimitetaan kiekkoa maalille, ja hyviä asioita tapahtuu?

- Monesti se on vaan siitä kiinni. Pelattiin kuitenkin pääasiassa hyvin tänään, niin pitää ottaa ne positiiviset asiat mukaan tästä ja saada jauhettua sitä kokonainen 60 minuuttia. Yleensä se jauhaminen kuitenkin hyödyttää sitä parempaa joukkuetta, Repo filosofoi.

- Tällä viisikkopelaamisella ne maalipaikat tulevat varmasti, pitää vaan pysyä kärsivällisesti tässä omassa pelissä.

Tapparan trapista on puhuttu tämän kevään aikana paljon, mutta osaavat myös oululaiset ottaa keskialueen hyvin kiinni. Peliä ratkaistiinkin paljon nimenomaan siniviivojen välissä.

Ei tässä maalipaikoilla juhlita.

- Aika tarkkaan siinä keskialueella otetaan molempiin suuntiin, ei tässä maalipaikoilla juhlita. Pitää vaan saada kiekot syvään ja tapeltua ne sieltä omille. Sitä kautta saa sitten rakennettua maalipaikkoja, Repo sanoo.

Tappara löi välierissä TPS:n suoraan neljässä ottelussa pitkälti hyvin toimineen ylivoimansa ansiosta. Kärppiä vastaan se ei ole toiminut vielä kertaakaan, ja aiemmin tehokkaaksi osoittautunut poikittaissyöttö Kristian Kuuselalta Henrik Haapalalle on pelattu tylysti pois.

- Kärpillä on hyvä alivoima, ja hyvä joukkue ylipäänsä. Ehkä se ylivoimapeli on ollut enemmän kiinni meidän huolimattomuudesta sitten kuitenkin, varmasti sitä pystytään vähän parantamaan, kun vaan saadaan sovittua asioita oikein, Repo kertoo.

- Se vaatii usein vain sen yhden pompun ja siitä maalin, että ketsuppipullo aukeaa. Pitää vaan olla tehokas paikoilla, ja parantaa seuraavaan peliin.

Kärppien ja Tapparan välinen finaalisarja jatkuu kolmannella osaottelulla lauantaina Oulun Raksilassa.