Sandell palasi kaukaloon - "Kyllä se hapoille vetää"

Sami Sandell ehti pelata kahdella viime kaudella vain kahdeksan ottelua. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Sami Sandell ehti pelata kahdella viime kaudella vain kahdeksan ottelua. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilveksen ja Ässien harjoituskohtaaminen elokuisena keskiviikkoiltana ei ehkä nostattaisi kovin isoja otsikoita tavallisesti, mutta nyt pelissä oli normaalia enemmän kiinnostusta.

Kaksi edellistä kautta lähes kokonaan menettänyt Ilveksen tähtihyökkääjä Sami Sandell palasi kaukaloon ensimmäistä kertaa ottelun merkeissä sitten viime vuoden lokakuun.

Ilveksen varakapteenina toimivan Sandellin ensifiilikset ottelun jälkeen olivat melko odotetut.

- Olen aika puhki. Ensimmäinen peli, ja peli on aina ihan eri juttu kuin treeni. Kyllä se hapoille vetää. Mutta hyvä että sain nyt tämän ekan pelin pois alta.

Kotijoukkue ei saanut ottelussa maalitiliään auki, mutta Sandell pelasi pääasiassa hyvän ottelun kakkosketjun sentterinä. Miestä tosin oli vaikeaa saada sitä itse myöntämään.

- Kyllä mä itseltäni odotan aina enemmän, kun hyppään kaukaloon. Mutta täytyy myös olla realisti ja antaa itselleen vähän siimaa. Se ottaa oman aikansa. Ei ole aina helppoa, kun odottaa itseltään paljon. Jos tässä järkevästi yrittää ajatella, niin eihän se peli voi ihan valmista vielä ollakaan, Sandell pohti ottelun jälkeen.

- En mä siellä jalkoihin jäänyt, mutta enemmän pitää pystyä luomaan. Tein kiekollisena vähän tyhmiä ratkaisuja. Olen aina vähän itsekriittinen, mutta pitää pystyä parempaan.

Nokialta alunperin kotoisin oleva 30-vuotias hyökkääjä on kokenut paljon, eikä paluuottelu erityisesti jännittänyt.

- Ei mua jännittänyt. Enemmänkin oli sitä, että kun tiesin että nämä ensimmäiset 6-8 peliä tulevat olemaan vaikeita, kun on ollut pitkään sivussa, niin halusin vaan ruveta saamaan näitä pelejä alle, että taas tottuisi siihen.

Ilveksen seuraava harjoitusottelu on ohjelmassa perjantaina. Sandellin hyppääminen kaukaloon on kuitenkin vielä auki.

- Päivä kerrallaan mennään. Jos huomenna tuntuu hyvältä, niin sitten ollaan perjantaina askissa.

Ässät vei vähämaalisen ottelun voiton

Itse ottelun vei nimiinsä vierailija Ässät lukemin 2-0. Jälkimmäinen osuma syntyi ottelun lopussa tyhjään maaliin Sandellin kiekonmenetyksen seurauksena.

- Kyllähän se nyt harmittaa, mutta ei sille nyt enää mitään voi. Ei parane enää menettää. Hyvä jos se nyt tuli tähän treenipeliin se menetys.

Vaikka tupsukorvien maalitili jäikin aukeamatta, oli Sandell tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen.

- Pelattiin hyvä peli. Yksi nukahdus tuli, josta Ässät teki 1-0. Ässät oli aika valmis joukkue, pelasivat aika valmista lätkää, ja me vastattiin siihen hyvin. Ihan tasainen peli taisi olla maalipaikkoineen kaikkineen.

Ilveksellä on yksi Liigan kokemattomimmista joukkueista. Sandell kertookin harjoituspelien olevan hyödyksi nimenomaan siksi.

- Niille nämä pelit tekevät yhtä hyvää kuin mulle. Siellä on monta jätkää, joille tämä on ensimmäisiä pelejä miesten mukana, tai sitten on yksi kausi vasta alla. Tämä on se kasvuprosessi, mistä aina puhutaan. Jokaisesta pelistä tulee aina vähän uutta informaatiota pääkoppaan, että mitä se sitten on.