Sandell jatkuvista aloituksista vaihtamisista: "Oma vika, hosun liikaa"

Sami Sandell on vaihdettu tällä kaudella useasti pois aloituksista. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Sami Sandell on vaihdettu tällä kaudella useasti pois aloituksista. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tampereella pelattiin tapaninpäivänä jälleen perinteiden mukaisesti paikalliskamppailu. Modernien perinteiden mukaisesti sen myös voitti Tappara, joka on viime vuosina ollut niskan päällä tamperelaisjoukkueiden keskinäisissä peleissä.

Kenttätapahtumien osalta ottelu oli melko tasainen, mutta maalintekopelissä vain maalit lasketaan, ja ne menivät tällä kerralla Tapparalle 4-2.

- Ihan hyvä peli pelattiin, mutta muuta ei sitten oikein jäänytkään käteen. Kolme pinnaa lähti taas käytävän toiseen päähän. Kaikki kunnia Tapparalle, hyvin ne pelaavat, Ilves-hyökkääjä Sami Sandell sanoi ottelun jälkeen.

Ilves pääsi aiempaa helpommin keskialueen yli ja sai luotua pitkiäkin pyörityksiä hyökkäysalueella, mutta viimeinen puristus tuloksen tekemiseen näytti uupuvan.

- Meidän kenttä on ainakin ollut tosi tehoton. Paikkoja on ollut paljon, mutta niistä ei vaan saada sisään. Paikkoja luodaan hyvä määrä, mutta pitäisi vaan pistää siitä sisään. Tuhlaillaan vähän liikaa, Sandell manasi.

- Mun mielestä pelattiin aika rohkeasti, mikä on aina hyvä juttu. Liikekin on parantunut kauden mittaan, mikä auttaa siinä että päästään keskialueen yli helpommin. Mutta kaikki kunnia Tapparalle, ne puolustaa tosi hyvin, vaikka siitä keskialueen yli ehkä vähän helpommin pääseekin. Aika vaikea sinne ykkössektoriin on päästä.

Olen tottunut aloittamaan niin, että siinä on voimassa viidakon lait.

Liiga tiedotti joulunpyhinä kevätkaudella otettavan käyttöön tiukemmat sääntötulkinnat aloitussäännöistä. Sandell kuuluu itse siihen joukkoon keskushyökkääjiä, joka vaihdetaan usein pois aloituksista. Syy vaihtoihin on tosin hänellä itsellään tiedossa.

- Oma vika. Hosun siinä aina vähän liikaa. Olen tottunut aloittamaan niin, että siinä on voimassa viidakon lait, mutta täytyisi tulla tänne vuodelle 2017 itsekin. Pitäisi olla vaan tarkempana.

Voisiko siis tulkita niin, että uudet sääntötulkinnat eivät ainakaan sovi Sandellille?

- Laitetaan ne sopimaan, säännöt on kuitenkin kaikille samat. Ei tuomarit siinä mitenkään syrji, se on ihan oma vika aina.