Sami Lähteenmäki palaa Poriin innokkain mielin

Sami Lähteenmäki muuttaa ensi kaudeksi 50 kilometriä pohjoiseen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässiin parin vuoden Rauman visiitin jälkeen palaava Sami Lähteenmäki on yksi niistä pelaajista, joiden niskaan Porissa kasataan ensi kaudella isot odotukset. Hän on pelaaja, joka sopii ainakin lähtökohtaisesti erinomaisesti valmentaja Jyrki Ahon pelitapaan. Lähteenmäki on työteliäs ja luotettava taistelija, minkä lisäksi hänellä on potentiaalia iskeä aiempaa parempia tehopisteitä liigassa.

- Minulla on hienoja muistoja Porista ja tänne oli helppo palata. Uutta seuraa mietittäessä moni asia ratkaisee lopputuloksen. Paluu Ässiin johtuu siitä, että tunnen entuudestaan kaupungin ja viihdyin viimeksi erittäin hyvin seurassa. Tietysti perheellä on aina oma vaikutuksensa päätökseen, ja kokonaisuutena Ässät oli minulle paras ratkaisu, Mukava oli tulla takaisin, Lähteenmäki totesi

Lukkoon Lähteenmäki siirtyi suhteellisen isojen odotusten kera. Hänestä toivottiin laadukasta tasapainottavaa pelaajaa kärkiketjuihin, mutta tehot eivät olleet missään vaiheessa ihan toivottuja.

- Aika Lukossa opetti paljon. Muutaman kokeneemman pelaajan seuraaminen näytti, mitä menestyminen tällä tasolla vaatii jokaisena päivänä. Uusi paikka kasvattaa sinua myös aina ihmisenä, ja matkalle mahtui vastoinkäymisiäkin. Odotukset olivat vähän isommat kuin mitä sain itsestäni irti, mutta nyt katseet pitää siirtää tulevaisuuteen, Lähteenmäki painotti.

Moni asia on Porissa muuttunut kahdessa vuodessa. Pelaajistossa on tapahtunut iso myllerrys, eikä valmennuskaan ole enää sama kuin pari vuotta sitten. Jopa pukukopit ovat erilaiset kuin ennen. Vielä tiistaina Lähteenmäki ei ollut Ässien pukukopissa edes käynyt.

- Ei vanhoissakaan pukukopeissa mitään vikaa ollut, mutta kuuleman mukaan uudet ovat vähän paremmat. Olen toistaiseksi nähnyt pikaisesti vain joukkueen kuntosalin. Huoltojoukot ovat onneksi edelleen jotakuinkin samat kuin viimeksi täällä pelatessani, mikä helpottaa huomattavasti jatkossa. Kaikki tuntevat etukäteen toistensa jutut.

Ensi kauteen on vielä pitkä aika, ja sitä ennen edessä on huomattava määrä hikipisaroiden vuodattamista Ahon kovassa harjoituskoulussa. Kahden vuoden sopimuksen Ässiin tehnyt Lähteenmäki tietää, mitä on tulossa.

- Vaatimustaso on Aholla aika kova, sellaista olen kuullut. Se sopii erittäin hyvin minulle. Perustan pelaamiseni jatkossakin vahvan liikkeen ja työnteon ympärille. Kiekollisesti minun pitää pystyä parempaan tulevaisuudessa, ja sillä osastolla haluan eniten kehittyä, Lähteenmäki kiteytti.