Salo ponnistaa uusintayritykseen Pelicansissa

Pelicansin uusia hyökkääjänimiä ovat kaksi viime kautta Mestiksessä pelannut Salo HT:n kasvatti Niklas Salo, 23, ja 61 maaottelua Itävallan väreissä pelannut Manuel Ganahl, 27.

Kahdet B-tason MM-kisat pelannut Ganahl pelasi kolme viime kautta Klagenfurtissa. Viime kaudella Itävallan pääsarjassa Ganahl keräsi 54 ottelussa tehopisteet 13+26.

– Ganahl on erittäin hyvä kahden suunnan hyökkääjä, joka on tilannevahva ja nopeajalkainen, kuvailee Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen.

Ganahlin ohella hyökkääjä Niklas Salo siirtyy Pelicansiin 1+2-vuotisella sopimuksella. Kuluneella kaudella 170-senttinen taituri kiekkoili Mestiksessä SaPKon riveissä ollen runkosarjan kakkoseksi sijoittuneen savonlinnalaisjoukkueen paras pistemies. Runkosarjassa Salo tehtaili 50 ottelussa pisteet 22+27. Pudotuspeleissä tahti pysyi yhtä hurjana, kun 14 ottelussa syntyi pisteet 3+11.

Salo on pelannut Liigaa TPS:n paidassa vuosina 2013–16 yhteensä 23 ottelua ja tehnyt näissä peleissä yhden maalin. Avausosumansa hän viimeisteli kauden 2015–16 avausottelussaan TPS:n kotipelissä HPK:ta vastaan. Kaksi edellistä kautta 23-vuotias laituri on kiekkoillut Savonlinnassa.

– Salo on loistava luistelija ja taitava hyökkääjä. Mestiksessä hänestä on kehittynyt kokonaisvaltaisempi pelaaja. Uskomme, että nyt on hänen aikansa lyödä läpi myös Liigassa, Laukkanen kommentoi.