Salmisella kovat suunnitelmat: Ensin horjutetaan Vehviläistä Oulussa ja sitten annetaan Rynnäksen sortua Porin hurmoksessa

Sakari Salminen palasi kesken kauden KHL:stä Ässiin. Kuva: Vesa-Pekka Järvelä

Ässiä Ouluun kuljettanut kone nousi Porin lentoasemalta ilmaan tiistaina 15.30. Ilmaa siipien alle patapaidat tarvitsevat myös keskiviikkoiltana.

Veitsi kurkulla tai selkä seinää vasten - miten vaan, mutta Raksilassa patapaitoja odottaa paha paikka.

Kärpät johtaa Ässät-sarjaa otteluvoitoin 3-1 ja keskiviikon voitollaan Pohjois-Suomen ylpeys katkaisisi Karhukaupungin kiekkokoplan lätkäkauden.

Mikael Kotkaniemen kolonna kärsi maanantaina Isomäki Areenalla kirvelevän 1-3-tappion. Tappio suisti Ässät ahdinkoon. Kiekkokevään jatkumiseen porilaiset tarvitsevat kaksi ryöstöä Raksilasta ja yhden voiton Isomäestä.

Moni onkin lähettämässä Padan jo maaliskuun lopulla kesälomalle. Rantakelejä ei kaipaa vielä ainakaan vauhtilaituri Sakari Salminen.

– Me ei sellaista vaihtoehtoa todellakaan ajatella. Olemme kahdessa viimeisessä matsissa päästäneet pelin kuin huomaamatta käsistämme, Salminen huomauttaa.

Sakari Salminen ja Kärppien Saku Mäenalanen tähtäävät samaan kiekkoon. Myös isompi maali on sama; paikka välierissä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

– Lauantaina Oulussa olimme niskan päällä ja Isomäen illassakin olimme kaksi erää kuskin paikalla. 2–0 olisi tappanut pelin, mutta emme siihen valitettavasi pystyneet. Päätöserässä jostain syystä passivoiduimme ja päästimme Kärpät kuin varkain rinnalle ja ohi. Juuri se, että hävisimme vaikka hallitsimme, harmittaa vietävästi. Kunnon selkäsauna on aina helpompi hyväksyä.

Fakta kuitenkin on, että Pata on keskiviikkona pakkovoiton edessä.

– Yhdellä maalilla voittaa harvoin. Raksilassa on viimeinen mahdollisuus ryhdistäytyä ja löytää tehoja. Siihen meillä on aseet, pystyimmehän me viime viikolla takomaan Isomäessä illassa kolme osumaa avauserässä. Pelasimme sähäkästi ja onnistuimme silloin horjuttamaan Rynnäksen Jussia, toteaa Salminen. 

– Torstaina meidän on kyettävä toistamaan temppu myös Vehviläisen Veinille. Se saattaisi samalla avata Jussille uuden näyttöpaikan torstaiksi Poriin. Meidän kotihurmoksemme voisi olla hänelle toistamiseen liikaa.