Saku Salmela siirtyy Ässiin ottamaan seuraavaa askelta - HIFK:lla näyttävä lähtijöiden lista

Saku Salmela siirtyy IFK:n punapaidasta Ässien patanuttuun. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ässät tiedottaa tehneensä kaksivuotisen sopimuksen Saku Salmelan kanssa.

27-vuotias puolustaja siirtyy Ässiin kasvattajaseurastaan Helsingin IFK:sta, jonka riveissä Salmela oli tänä keväänä saavuttamassa SM-pronssia. Salmela pelasi runkosarjassa 57 ottelua tehoin 2+4 =6.

- Saamme Salmelasta hyvin liikkuvan ja kamppailevan puolustajan, joka haluaa eteenpäin urallaan, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kertoo seuran nettisivuilla. 

Salmela on pelannut urallaan 212 Liigaottelua ja puolustaja on edustanut myös Tampereen Ilvestä vuosina 2014-2016. Uransa toistaiseksi tehokkaimman Liigakauden Salmela pelasi 2015-16, jolloin 55 ottelua tuottivat tehot 2+15 =17.

- Halusin tulla Poriin kehittymään. Tavoitteena on saada enemmän vastuuta ja kuulua niiden pelaajien joukkoon, jotka ovat kentällä ottelun ratkaisuhetkillä. Tavoitteenani on olla luotettava puolustaja omassa päässä ja pyrin myös tuomaan kiekollista taitoa sekä hyvää liikettä joukkueen pelaamiseen, Salmela luetteli tiedotteessa.

Salmela liittyy HIFK:n pitkälle lähtijöiden listalle.

Hänen lisäkseen uudistuvan helsinkiläisjoukkueen ovat jättäneet hyökkääjistä Juha-Pekka Haataja, Jerry Ahtola, Panu Mieho, Jarkko Malinen, Patrick Carlsson ja Henri Tamminen sekä puolustajat Oliwer Kaski ja Miihkali Teppo.

Listaan voinee lisätä ainakin konkarimaalivahti Niklas Bäckströmin, jonka välit seuran kanssa tulehtuivat viime kaudella. 

Nimekkäitä lähtijöitä on Ässilläkin. Hyökkääjät Philip McRae ja Ville Korhonen suuntasivat Saksaan Schwenninger Wild Wingsiin, tehopuolustaja Maksim Matushkin puolestaan KHL:n Metallurg Magnitogorskiin.

Myös hyökkääjä Simon Suoranta vahvisti Twitterissä jättävänsä Ässät. Satakunnan Kansa vihjasi maajoukkueessakin esiintyneen Suorannan TPS-siirrosta jo maaliskuun lopulla.