Saku Koivun masinoima hyväntekeväisyyshuutokauppa tuotti 70000 euroa syöpälapsille

Saku Koivu nähtiin poikkeuksellisessa pelipaidassa Kimmo Timosen juhlapelissä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Saku Koivun ura oli päättyä vuonna 2001. Hän ei kohdannut vaikeaa loukkaantumista, vaan paljon pelottavamman asian. Syövän.

Hän ei kuitenkaan lannistunut, vaan palasi kaukaloihin. Kaudella 2001-02 turkulaishyökkääjälle kirjattin vain kolme runkosarjapeliä, mutta pudotuspeleissä hän oli jo täysillä mukana Montreal Canadiensin miehistössä.

Koivun taistelu imusolmukesyöpää vastaan ei jäänyt vaile huomiota. Paluu huipulle palkittiin Bill Masterton Memorial Trophyllä, ja myöhemmin hän ansaitsi King Clancy Trophyn humanitaarisestä työstään syövästä kärsivien hyväksi.

Hän on tehnyt työtä syöpäpotilaiden hyväksi esimerkiksi nimeään kantavan säätiön kautta. Koivu on tehnyt isoja lahjoituksia Montrealin keskussairaalalle ja Turun yliopistollisen keskussairaalan lastenosastolle.

Tuorein hyväntekeväisyyskampanja, jossa Koivu oli mukana, tuotti yli 70 000 euroa Aamu Suomen Laten Syöpäsäätiölle, joka kerää varoja suomalaisten lasten syöpähoitojen kehitykseen.

Kyseessä oli NHL-tähtien pelipaitojen huutokauppa, joka toteutettiin Huuto.netissä. Pelaajat olivat lahjoittaneet pelipaitoja Saku Koivun pyynnöstä huutokaupattavaksi.

– Yhteistyö ammattiosaajien kanssa on ensisijaisen tärkeää tämänkaltaisissa kampanjoissa, se on avain onnistumiseen ja uskottavuuteen. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja merkittävään lahjoitussummaan, joka tullaan käyttämään lasten syöpähoitojen kehitykseen, iloitsee Aamu Säätiön asiamies Laura Paasio tiedotteessa.

Kovin huutokilpailu käytiin Mikko Koivun Minnesota Wildissa käyttämästä paidasta, josta huudettiin lopulta huimat 50 000 euroa.

Huutokauppa sijoittui Kansainvälisen lasten syövän päivän ympärille, jota vietettiin 15.2. Päivän tarkoituksena on levittää tietoutta lasten syöpäsairauksista sekä nostaa esille tarve rahoituksesta, jonka avulla voidaan  turvata uudenaikaisimmat hoidot syöpään sairastuneille lapsille Suomessa ja näin mahdollistaa heille terve aikuisuus.

Huutokaupan kohteina olivat Mikael Granlundin, Erik Haulan, Jussi Jokisen, Mikko Koivun, Leo Komarovin, Lauri Korpikosken, Patrik Laineen, Pekka Rinteen sekä Rasmus Ristolaisen pelipaidat.