Sakari Salminen etsii paikkaa uudelle alulle ja jääkiekon ilolle - Suomikaan ei ole poissuljettu

Sakari Salminen edusti Suomea Sotshin olympialaisissa 2014. Kuva: Jukka Rautio

Sakari Salmisen kausi on toistaiseksi ollut yllätyksiä täynnä - eikä niin positiivisia sellaisia. Porilaishyökkääjä on ehtinyt saada lähtöpassit jo kahdesta KHL-seurasta.

Heinäkuussa Helsingin Jokerit ilmoitti Salmisen sopimuksen purkamisesta. Uusi työnantaja löytyi Moskovasta, mutta tällä viikolla myös Dinamo kertoi sopimuksen päättymisestä ennen aikojaan. 

18 ottelun tilastot 2+6=8, +3 eivät ole hyökkäysorientoituneelle ulkomaalaisvahvistukselle loisteliaat, mutta eivät toisaalta niinkään surkeat, että Salminen olisi osannut odottaa lähtöä.

Salmisen pelaaja-asioista vastaava agentin Mika Koivusen mukaan 29-vuotias hyökkääjä ei halua viettää kovin kauaa työttömän kiekkoilijan arkea.

- Ajatus on, että jos kaikki menee hyvin, niin jo ensi viikolla uusi seura on selvillä, Koivunen kertoo Kiekkoareenalle.

Agentin mukaan Suomikaan ei ole poissuljettu suunta taitavalle laitahyökkääjälle.

- Keskeinen asia on nyt saada "Sakelle" uusi, fressi startti. Onko se Suomessa vai ulkomailla, ei ole niin oleellista kuin se, että hän saisi pelata omilla vahvuuksilla ja löytää taas ilon jääkiekkoiluun, Koivunen sanoo. 

Koivunen myöntää, että suomalaisseurat ovat olleet kiinnostuneita Salmisesta ja yksi on jo jättänyt tarjouksenkin. Seuran nimeä Koivunen ei mainitse, mutta ainakin Ässät ja Lukko ovat olleet kiinnostuneita.

Ässien toimitusjohtaja Eeva Perttula myönsi Satakunnan Kansalle, että seura on kiinnostunut oman kasvattinsa kotiuttamisesta, mutta lisäsi samaan hengenvetoon, että ylimääräisiä euroja pelaajabudjetissa ei enää ole. Urheilujohtaja Jari Korpisalon mukaan asiassa ei ole kommentoitavaa. 

Kiekkoareenan tietojen mukaan Lukko taas tiedusteli tuoreeltaan Salmisen tilannetta, mutta neuvotteluasteelle yhteydenotto ei edennyt.

- Kiitin kiinnostuksesta, mutta totesin, että näillä näkymin "Sakke" ei ole tulossa Raumalle. Jääkiekkomaailmassa asiat tapahtuvat nopeasti, joten totesin, että palataan asiaan, jos tilanne muuttuu, Koivunen paljastaa.