SaiPan harmaapartaisin: ”Vaimo valehtelee sujuvasti playoffpartani olevan komea!”

Lappeenrannan katukuvassa näkee vielä ainakin tiistaiaamun tavallista parrakkaampaa porukkaa, kunnes puolivälierän ottelusarjaa TPS:ää vastaan pitkittäneen SaiPan bussi starttaa kohti Turkua.

Tero Lehterän (vas.) harmahtava parta katoaa vaaleaan taustaan, kun SaiPa-luotsi keskustelee maanantaisen pelin otteluvalvoja Jyrki Ingmanin kanssa. Kuva: Pasi Peltola

Oman kortensa kekoon on kantanut valmentaja Tero Lehterä, 45, jonka harmahtavaa risupartaa ei varmaankaan kovin hurmaavaksi tohdi kehua. Vai mitä kotioloissa mahdetaan sanoa?

– Rouva valehtelee partaani sujuvasti komeaksi, Lehterä naurahtaa.

Muutama pitkä parta SaiPa-kopista löytyy, mutta niiden omistajat kehtaavat kantaa olemustaan samanlaisena runkosarjassakin.

Kenen yritys kopissa on säälittävin, Tero Lehterä?

– Vaakanaisen Urholla ei taida viikset vielä edes kasvaa.

Partaa tai ei, SaiPa kaivoi neljänteen kohtaamiseen ainakin asennetta ja sitkeyttä vähintään asteen aiempaa enemmän.

– Nyt mitattiin henkistä voimaamme. Eihän tämä kaunista ollut, mutta saimme peliin aiempia otteluita paremman startin. Edellisissä otteluissa TPS ratkaisi monilla erikoistilannemaaleillaan, Lehterä kuvaili.

Frans Tuohimaa torjui SaiPan maalilla voiton pysäyttämällä 28 kiekkoa, joista yhdestä tuli kaiken lisäksi syöttöpiste Topi Nättisen tyhjään TPS-maaliin kuljettamaan sinettiosumaan.

– Pelasimme kuin tämä olisi ollut kauden viimeinen ottelumme. Tänään ainakin uskalsimme yrittää antaa painetta turkulaisille. Mennään mieluummin vaikka kunnolla yli kuin jätetään suoritus vajaaksi.

Tuohimaa on joutunut painimaan sen kanssa, että pystyisi unohtamaan tappiopelit eikä ottaisi niistä ainakaan henkilökohtaista painolastia.

– Edellisessä kotipelissä maaleja tehtiin siihen tahtiin, että minulta jäi voittava torjunta ottamatta, Tuohimaa totesi.

Tuohimaa torjui kaksi viimeistä juniori-ikäkauttaan Jokerien paidassa, mutta TPS-sarjaan hän voi kaivaa muistoja HIFK:n A-nuorista keväältä 2010.

– Voitimme silloin runkosarjan ja hävisimme puolivälierissä kaksi ensimmäistä ottelua Ässille. Nousimme sen ottelusarjan voittoon ja seuraavassa vaiheessa menimme vielä finaaleihin, jotka kylläkin hävisimme Kärpille.

Keskiviikkona TPS saa välieräpaikan katkolle kotikaukaloonsa.

– Heillä on edelleen kolme ottelupalloa. Meidän kannattaa keskittyä nauttimaan näistä peleistä, kun olemme tänne asti päässeet. Se unohtuu usein pudotuspeleissä, Tuohimaa virnisti.

TPS:n leirissä rivien välistä oli luettavissa kitkeryyttä, vaikka omalle kohdalle sattui välipeli.

– SaiPa pääsi johtoon ja heitti sen jälkeen kiekkoa pois pelaten epätoivoista jääkiekkoa, kuittasi turkulaisten kavennusmaalin syöttänyt Ilari Filppula.