SaiPa vaihtaa yllättäen toimitusjohtajaa – Marko Ek sai vajaan viikon aikaa valmistautua väistymisestään kertomiseen!

Jussi Markkanen, 42, hyppää suoraan pelihommista liigaseuran toimitusjohtajaksi.

Kiekkoperjantain yllätysuutinen kaikui Lappeenrannasta, kun SaiPa tiedotti vaihtavansa toimitusjohtajaa.

Tuoreeltaan Fuengirolassa Superpesiksen avausviikonloppuna lomaillut ja kotikaupunkinsa Imatran seuraa Pallo-Veikkoja kannustamassa ollut Jussi Markkanen, 42, hyppää vauhdista puikkoihin. Hänelle tekee tilaa diplomi-insinööri Marko Ek.

– Siirrymme palkkajohtajasta omistajavetoiseen johtamiseen. Liiga-SaiPasta tuli 2005 osakeyhtiö. Silloin jo mietimme, miten saisimme Jussin osakkaaksi. Eihän silloin voinut tietää, että peliura olisi noin pitkä. Uskoin jo silloin, että löydämme organisaatiostamme töitä, joihin Jussi voi ryhtyä, taustoitti SaiPan pääomistajiin kuuluva seuran puheenjohtaja Timo Tersa.

Tersa omistajaa yrityksensä kautta Liiga-SaiPa Oy:stä vajaat 25 prosenttia. Markkasen omistusosuus on yli 19 prosenttia.

Väistyvä toimitusjohtaja Marko Ek, 52, tekee tilaa melkoisella pikakomennuksella.

– Kuulin tästä asiasta tällä viikolla. Tein sen mitä pystyin ja vähän enemmänkin, kuittasi SaiPassa peliurallaan kolme liigakautta pelannut Ek.

– Siirryn syrjään omistajan tieltä. Olemme tekemässä positiivista tulosta. Olen ollut kaksi vuotta hyvällä näköalapaikalla ja siirryn nyt uusiin tuuliin, Ek totesi.

– Talven aikana kysyttiin halukkuuttani tehtävään. Halusin pelata ensin uran pois. Hiljakseen selvisi, että tämä on tehtävä, jota kohti haluan olla menemässä. Haluan kantaa panokseni seuran tulevaisuuteen. Alkamassa on seuran 70-vuotisjuhlakausi. Samalla taustalla velloo hallikeskustelu, Markkanen listasi.

Et ole aika kokematon tähän tehtävään?

– Toiselta kantilta olen varmasti kokematon. Aika harvalla ainakaan näillä nurkilla on sellaista kokemusta peliuralta kuin minulla. Meillä on erittäin päteviä ihmisiä niin toimistolla kuin hallituksessakin, joka on minut tähän hommaan valinnut.

Uutta seuran hallituksessakin aiemmin toimineelle Markkaselle tulee olemaan ainakin talousarvioiden pyörittäminen.

– Oletan, että ”Mekki” on jo aloittanut budjetin alustamisen. Hallitus on halunnut selkeästi jonkinlaisen muutoksen.