SaiPa vahvistuu KHL:n entisellä taklauskuninkaalla

Vladimir Denisov on kovissa peleissä marinoitu kokenut puolustaja. Loppukaudella hän edustaa SaiPaa. Kuva: Jegor Alejev/All Over Press

Valko-Venäjän maajoukkuepuolustaja Vladimir Denisov vahvistaa SaiPaa loppukauden ajan. Denisov siirtyy Lappeenrantaan KHL-seura Minskin Dinamosta.

Denisov, 33, on urallaan pelannut 401 ottelua KHL:ssä ja Venäjän pääsarjassa. Minskin Dinamon lisäksi hän on edustanut  Torpedo Nizhny Novgorodia, Ak Bars Kazania jaTraktor Tsheljabinskia.

Kaudella 2014-15 Denisoville kirjattiin eniten taklauksia koko KHL:ssä. Tuolloin Ak Bars Kazania edustanut puolustaja ajoi vastustajaa 227 kertaa.

Kuluvalla kaudella mies on pelannut 40 KHL-ottelua tehoin 1+2=3 ja kerännyt 42 jäähyminuuttia.

- Erittäin hienoa, että Denisov valitsi SaiPan loppukauden joukkueekseen, kommentoi SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa seuran verkkosivuilla.

Valko-Venäjän maajoukkuepaidan Denisov on pukenut ylleen 110 kerotaa. Hän on edustanut maataan yhdeksän kertaa MM-kisoissa ja kokenut myös yhdet olympialaiset.

Jykevä puolustaja on pelannut myös kaksi kautta Pohjois-Amerikassa. Tuolloin mies edusti AHL:ssä Lake Erie Monstersia ja Hartford Wolf Packia sekä ECHL:ssä Johnstown Chiefsiä.

Lisäksi uran varrelle mahtuu yksi kausi sveitsiäläisessä Ambri-Piottassa.

- Denisovilla on ominaisuuksia kahden suunnan pelaamiseen, mutta tuo erityisesti puolustukseen ja maalinedustalle jämäkkyyttä, kuvailee Tuomenoksa.

Denisov matkustaa torstaina suoraan Vaasaan, jossa SaiPa kohtaa perjantaina Sportin. Denisovin perjantainen pelaaminen varmistuu myöhemmin.