SaiPa menetti ykkössentterinsä - Koski nousee kokoonpanoon

Eetu Koski oli SaiPan edellisessä pelissä katsomossa. Nyt hän nousee lappeenrantalaisten sentterinelikkoon, kun ykköskeskushyökkääjä Cody Kunyk on sivussa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ennätyspitkää kotivoittojensa sarjaa jo yhdeksään kasvattamaan pyrkivä SaiPa koki pahan menetyksen, kun ykkössentteri Cody Kunyk putosi sairastuvalle. Tiistaisella Mikkelin matkalla päätöserässä jalkansa loukannut laitahyökkääjä Kim Strömberg on myös sivussa, kun sputnikit isännöivät perjantaina Kisapuistossa KalPaa.

Kauden avauspelissä KooKoota vastaan Michael Kerästä viiden ottelun pelikiellon arvoisesti töötännyt Kunyk on noussut 17 pelaamansa ottelun jälkeen SaiPan kolmanneksi parhaaksi pistemieheksi lukemin 5+6. Samalla hän on jo joukkueen paras maalintekijä yhdessä toisen sentterin David Goodwinin kanssa.

Joukkueensa ykkösylivoimaan kuuluvan Kunykin arvo joukkueelle avautuu kuitenkin paremmin plusmiinustilaston kautta. SaiPassa on pelaajia pakkasella viiden ja kuudenkin maalin verran, kun Kunykin saldo tasakentällisin on hämmentävä +12 (16–4).

Edes puoli tusinaa pykälää plussalla lappeenrantalaisista ovat Kunykin lisäksi vain kultakypärää kantava Topi Nättinen (14–6), puolustaja Urho Vaakanainen (10–3) ja laitahyökkääjä Ahti Oksanen (10–4).

Tuoreimpien loukkaantumisten myötä pelipaikan nelosketjusta ottavat sentteri Eetu Koski ja laituri Bastien Maia.

KalPan terveystilanne on paljon kotijoukkuetta parempi. Piristymisen merkkejä osoittaneet kuopiolaiset surkuttelivat kuukauden kymmenen pelin sumassa saaden vain yhden kolmen pisteen voiton, kunnes itseluottamuspiikin Kuopiossa tarjoillut Jukurit vapautti KalPan menossa olevaan neljän pelin pisteputkeen.

KalPan vahvuutena on ollut puolustajien tehokkuus. Balazs Sebok kantaa kultakypärää, mutta puolustajat Santeri Lukka ja Juuso Riikola ovat unkarilaisen tavoin yhdeksässä tehopisteessä ja kiekkoa mielellään kuljettava Mathew Maionekin on kuopiolaisten sisäisen pistepörssin viitonen.

SaiPa

Jonatan Tanus–David Goodwin–Peter Quenneville; Kalle Maalahti–Per Savilahti-Nagander

Elmeri Kaksonen–Ville Koho–Ahti Oksanen; Markus Kojo–Lasse Lappalainen

Topi Nättinen–Anssi Löfman–Roy Radke; Urho Vaakanainen–Brett Carson

Joni Nikko–Eetu Koski–Bastien Maia; Lauri Taipalus (7. puolustaja)

Maalilla Frans Tuohimaa (Niclas Westerholm)

KalPa

Jerry D'Amigo–Balazs Sebok–Kai Kantola; Juuso Riikola–Santeri Lukka

Tommi Jokinen–Eetu Luostarinen–Alexander Ruuttu; Ryan Wilson–Mathew Maione

Sami Mutanen–Ville-Vesa Vainiola–Mikko Nuutinen; Mikael Seppälä–Otto Leskinen

Alexandre Texier–Joni Ikonen–Janne Tavi; Konsta Mäkinen (7. puolustaja)

Maalilla Niko Hovinen (Denis Godla)