SaiPa kiinnitti kovan tekijän A-junnujensa penkin taakse

Kari Martikaisen pelaajaura päättyi Lukossa keväällä 2007. Kuva: Juha Sinisalo

SaiPa on kiinnittänyt kovan tekijän A-junioreidensa penkin taakse. Lappeenrantalaisten vanhimmat juniorit siirtyvät entisen maajoukkuepuolustajan Kari Martikaisen komentoon.

Martikainen, 49, palaa Suomeen Sveitsistä. Kuluvalla kaudella hän valmentaa Gottéronin A-nuoria, ja kaksi edellistä talvea mies vietti NLA-joukkue HC Fribourg-Gottéronin kakkosvalmentajan pikkutakissa.

Ennen Sveitsin-keikkaansa Martikainen toimi Jokerien juniorivalmennuspäällikkönä sekä neljän kauden ajan seuran A-nuorten pää- ja apuvalmentajana.

- Perhesyyt tuovat minut takaisin Suomeen. Olen kolmen vuoden ajan elänyt etäsuhteessa, jonka aikana on tullut perheenlisäystäkin, Martikainen kommentoi SaiPan verkkosivuilla.

-  Poikani pelaa tulevan kauden Sveitsissä Rapperswilin joukkueessa ja aikuinen tyttäreni asuu omillaan. Muu perhe muuttaa Lappeenrantaan.

Martikainen on EVU:n kasvatti, joka liigaurallaan edusti Jokereita ja Lukkoa. Lisäksi hän pelasi kahdeksan kautta Sveitsissä C Rapperswil-Jonan ja ZSC Lionsin väreissä.

Mies voitti pelaajana kolme Suomen mestaruutta, yhden Sveitsin mestaruuden sekä yhden MM-hopean.

Martikaisen sopimus SaiPan kanssa on 1+1-vuotinen.

- Tulevaisuudennäkymät saivat minut valitsemaan SaiPan. Minulla on tavoitteena toimia vielä päävalmentajana miesten sarjoissa ja joskus tulevaisuudessa myös Sveitsissä, Martikainen kertoo.

Mielenkiintoinen nimi nähdään ensi kaudella myös SaiPan B:n luotsina. Tällä kaudella  skotlantilaisessa EIHL-joukkue Braehead Clanissa kiekkoileva Ville Hämäläinen lopettaa aktiiviuransa ja aloittaa valmennustaipaleen.

Hämäläinen on pelannut 731 liigaottelua SaiPassa, Tapparassa, KalPassa, HPK:ssa, Jokereissa ja Jukureissa.

- On ollut pidemmän aikaa selvää, että suuntaudun valmennuspuolelle peliurani päätyttyä. Olen erittäin otettu ja kiitollinen mahdollisuudesta aloittaa valmennusura kotikaupungissa ja kasvattajaseurassa, Hämäläinen kommentoi.