SaiPa julkaisi kuuden pelaajan sopimukset – "Tavarajuna ja Helkama ilman jarruja"

David Goodwin oli SaiPan viidenneksi paras pistemies. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

SaiPa on tehnyt jatkosopimuksen kuuden pelaajan kanssa. Bastien Maian ja David Goodwinin optiot kaudesta 2018-2019 käytettiin. Jere Sneckin, Markus Kojon, Valtteri Virkkusen ja Roy Radken kanssa on tehty yhden kauden mittainen jatkosopimus.

SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä oli seuran nettisivuilla tyytyväinen sopimuksiin. Hän paljasti jo tulevaan kauteen muutamia muutoksia pelipaikoissa.

- Davidin vahvuudet eivät välttämättä puoltaneet ammattilaisjääkiekkoon noin hyökkäysvoittoista pelaamista ja sen takia hänen kausi oli oikeastaan kolmijakoinen. Hyvän startin jälkeen kone yski etenkin tulospuolella ja sitä lähdettiin heti parantamaan. David tulee ensi kaudella pelaamaan laitahyökkääjänä ja on mielenkiintoista nähdä millä tavalla hän siinä onnistuu, Lehterä kommentoi Goodwinistä.

SaiPan päävalmentaja kommentoi pelaajiaan varsin värikkäästi seuran sivuilla sekä Youtuben kautta jaetuissa videoissa. Esimerkiksi Valtteri Virkkunen on hänestä Helkama, jossa ei ole jarruja. Roy Radken kohdalla Lehterä kuitenkin innostui maalailemaan hyvin leveästi.

- Tulevan kesän haaste Radken suhteen on, että edes osa siitä potentiaalista saataisiin miehestä ulos. Radke tulee kesäksi Suomeen ja harjoittelee kesän joukkueen kanssa täällä. Jos edes osa potentiaalista saadaan ulos, niin voimme saada valtavan hienon tavarajunan, jossa on jarrut ja se kääntyy vasemmalle sekä oikealle. Hänen rajansa liikkuu jossain maan ja taivaan välillä.

Yksi SaiPan ulkomaalaisvahvistuksista on varmuudella sivussa ensi kauden avauksesta, sillä Cody Kunyk sai yhden ottelun pelikiellon pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelun taklauksestaan. Hän taklasi TPS:n Ilkka Heikkistä.

SaiPan sopimustilanne 10.4.

Maalivahdit:
Frans Tuohimaa
Niclas Westerholm (2020)

Puolustajat:
Kalle Maalahti
Jere Sneck
Markus Kojo
Kasperi Torikka

Hyökkääjät:
David Goodwin
Elmeri Kaksonen
Ville Koho 
Eetu Koski 
Cody Kunyk 
Anssi Löfman (2020) 
Bastien Maia 
Joni Nikko 
Ahti Oksanen 
Topi Nättinen 
Roy Radke 
Jonatan Tanus 
Valtteri Virkkunen