SaiPa haalii nuoria pelaajia: turkulais- ja oululaislupaukset Lappeenrantaan

SaiPa vahvistuu Kiekkoareenan tietojen mukaan tulevaksi kaudeksi kahdella nuorten maajoukkueissakin esiintyneellä pelaajalupauksella.

Viime kaudella Mestistä niin TuTossa kuin SaPKossakin pelannut maalivahti Karolus Kaarlehto on purkanut vielä ensi kauden voimassa olleen sopimuksensa TPS:n kanssa ja siirtyy Saimaan rannalle.

Vuodenvaihteen 2017 nuorten MM-kisoissa Suomen kakkosvahtina ollut Kaarlehto on solmi keväällä 2016 kolmivuotisen sopimuksen TPS:n kanssa, mutta ei saanut peliminuutteja liigaseurassa lainkaan.

***

Nuorten SM-liigassa hopeaa voittaneen Oulun Kärppien paras pistemies Aatu Luusuaniemi on niin ikään tulevalla kaudella SaiPan mies.

19-vuotias laitahyökkääjä oli koko sarjan pistepörssissä yhdeksäs iskettyään 45 ottelussa tehopisteet 22+27=49. Pudotuspeleissä 12 ottelussa kertyi tehot 3+8=11.

Alunperin Rovaniemeltä kotoisin oleva RoKi:n kasvatti teki debyyttinsä miesten peleissä päättyneellä kaudella Mestiksessä nimenomaan rovaniemeläisseuran riveissä, mutta jäi kahdessa ottelussaan pisteittä.

Luusuaniemi on edustanut Suomen juniorimaajoukkueita kaikissa ikäluokissa, mutta arvokisaedustuksia ei ole tilillä lainkaan. Alle 17-vuotiaiden ikäluokan päätapahtumassa World Hockey Challengessa Luusuaniemi teki syksyllä 2015 viidessä ottelussa tehot 0+2.