U20: Ruotsalaisasiantuntija: "Laittaisin rahani Suomen kultamitalille"

Uffe Bodin on Hockeysverige-sivuston päätoimittaja.
Uffe Bodin on Hockeysverige-sivuston päätoimittaja.

Yksi nuorten MM-kisojen vakiosuosikeista on viime vuosina ollut Ruotsi. Tämänkertainenkaan joukkue ei tee poikkeusta, vaan länsinaapuri on kisojen suurimpia kultasuosikkeja.

Ruotsalaisen Hockeysverige-sivuston päätoimittaja ja tunnettujen Pro Hockey- ja The Hockey News -lehtien toimittaja Uffe Bodin sanoo Juniorkronorin suurimman vahvuuden olevan tänä vuonna sen puolustus.

- Monilla pelaajilla Ruotsin joukkueessa on menossa hyvä kausi, ja puolustus on erityisesti joukkueen vahvin kohta. Rasmus Dahlin, Timothy Liljegren ja Erik Brännström ovat kaikki pelanneet hyvin läpi vuoden. Heidän myötään Ruotsilla on todella laadukas puolustus, Bodin sanoo.

Vancouver Canucksin kesällä koko varaustilaisuuden viidentenä pelaajana varaama Elias Pettersson on takonut syyskaudella SHL:ssä huimia pistelukemia ja hätyyttelee jopa alle kaksikymppisten piste-ennätystä. Bodin ei näe häntä kuitenkaan varmana tähtipelaajana MM-tasolla.

- Hän on ollut todella hyvä SHL:ssä, mutta jostain syystä hän ei ole pelannut niin hyvin kansainvälisissä peleissä. Tämä tulee olemaan todella suuri haaste hänelle näyttää, että hän voi dominoida hyökkäyspeliä myös Ruotsin ulkopuolella.

Petterssonin lisäksi Ruotsin mielenkiintoisin nimi on ensi kesän varaustilaisuuden todennäköinen ykkösnimi Rasmus Dahlin. Kantaako 17-vuotias puolustaja ykkösvastuuta takalinjoilla?

- Dahlin pelaa todennäköisesti merkittävässä roolissa. Hän on näyttänyt todella hyvältä syyskaudella, ja voi hyvin mahtua jopa Ruotsin olympiajoukkueeseen. Hän todella on niin hyvä, Bodin kehuu.

- Toisaalta uskon, ettei valmentaja laita kaikkia munia samaan koriin, vaan Dahlin, Liljegren ja Brännström jaetaan omiin pareihinsa.

Jos olisin vetoa lyövää tyyppiä, laittaisin rahani Suomen kultamitalille.

Ruotsin joukkueen laajuus on joka vuosi yksi sen vahvuuksista, ja niin on tänäkin vuonna. Bodin nostaa joukkueen mielenkiintoisimmiksi pelaajiksi isojen tähtien takaa kaksi Djurgården-hyökkääjää.

- Axel Jonsson Fjällby on ollut positiivinen yllätys SHL:ssä tällä kaudella. Hän ei ole pistelinko, mutta on yksi koko liigan nopeimpia pelaajia. Hän on loistava kiekonriistäjä, ja hän pelaa hyvin yhteen Marcus Davidssonin kanssa. He pelaavat hyvin todennäköisesti samassa ketjussa.

Juniorkronorin lisäksi Bodin nostaa kisojen mitalisuosikeiksi tuttuja maita.

- Kuten aina, yhtä suosikkia on vaikea nimetä, koska kärkimaat ovat täynnä hyviä pelaajia. Uskon USA:n, Kanadan ja Suomen - ehkä myös Venäjän - olevan suurimmat uhat Ruotsin menestykselle tässä turnauksessa.

- Odotan innolla Suomen Miro Heiskasen ja Eeli Tolvasen, USA:n Casey Mittelstadtin ja Kanadan Cale Makarin näkemistä. Myös Venäjän Andrei Svetšnikov on mielenkiintoista nähdä, koska häntä verrataan ensi kesän draftin myötä Rasmus Dahliniin.

Bodin nosti Suomen jo esiin Ruotsin kovimpien haastajien joukossa. Mitä länsinaapurin juniorikiekkoasiantuntija ajattelee Nuorista Leijonista?

- Jos olisin vetoa lyövää tyyppiä, laittaisin rahani Suomen kultamitalille. Joukkue on uskomattoman kova, vaikka Patrik Laine tai Jesse Puljujärvi eivät edes voi osallistua. En näe joukkueessa erityisiä heikkouksia, mutta Kanadan ja USA:n kohtaaminen jo lohkovaiheessa on kova haaste.